• петок, 19 април 2024
Петрова: Со две пресуди на Вишиот управен суд оспорени преку 3.000 акти за вработување во јавниот сектор, донесени без врзан потпис

Петрова: Со две пресуди на Вишиот управен суд оспорени преку 3.000 акти за вработување во јавниот сектор, донесени без врзан потпис

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Вишиот управен суд донесе две пресуди со кои се оспорени преку 3.000 а...

Османи: Покрај државен консензус за ЕУ, потребен е и економски државен консензус

Османи: Покрај државен консензус за ЕУ, потребен е и економски државен консензус

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Нашата економија е жртва на постојаните циклични политички кризи на по...

Здружението ЗМАИ со поддршка од НДИ и НЕД ќе го следи финансирањето на политичките партии во текот на изборните процеси

Здружението ЗМАИ со поддршка од НДИ и НЕД ќе го следи финансирањето на политичките партии во текот на изборните процеси

19 април 2024 Тимот на ЗМАИ ќе работи на следење на финансирањето на политичките партии пред...

Изготвен „Прирачник за претседателски избори во Република Северна Македонија 2024 година”

Изготвен „Прирачник за претседателски избори во Република Северна Македонија 2024 година”

Скопје, 19 април 2024 (МИА) -  Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ од Скопје (ИДСЦС) и...

Извештај на ИКС: Штетни политички наративи кај 10 политички партии и нивните лидери, 11 онлајн-медиуми и 9 телевизии

Извештај на ИКС: Штетни политички наративи кај 10 политички партии и нивните лидери, 11 онлајн-медиуми и 9 телевизии

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Институтот за комуникациски студии (ИКС) го објави петтиот извештај во...

Анкета на ЦПИК за претседателските и парламентарните избори

Анкета на ЦПИК за претседателските и парламентарните избори

19 април 2024 ВМРО – ДПМНЕ води пред СДСМ, во предност и албанската опозиција пред Д...

Продолжуваат кампањите за претседателските и парламентарните избори

Продолжуваат кампањите за претседателските и парламентарните избори

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Кампањата за парламентарните избори, која почна вчера, продолжува дене...

Османи: Вашиот глас не е само еднократен избор, туку инвестиција за иднината

Османи: Вашиот глас не е само еднократен избор, туку инвестиција за иднината

Куманово, 18 април 2024 (МИА) - За неколку дена ќе одлучите дали сме за...

Ванковска од Велес: Левица не бара реформа, туку радикална промена

Ванковска од Велес: Левица не бара реформа, туку радикална промена

Велес,18 април 2024 (МИА) - Претседателскиот кандидат на Левица, Билјана Ванковска вечерва ја претст...

Движењето ЗНАМ во Куманово ја претстави програмата „Проглас за достоинствена Македонија“

Движењето ЗНАМ во Куманово ја претстави програмата „Проглас за достоинствена Македонија“

Куманово, 18 април 2024 (МИА) - Кандидатот за претседател од движењето ЗНАМ, Максим Димитриевски и н...

Пендаровски: Повеќе боли внатрешната блокада на државата на нејзиниот пат кон ЕУ

Пендаровски: Повеќе боли внатрешната блокада на државата на нејзиниот пат кон ЕУ

Кочани, 18 април 2024 (МИА) – По 17 години со статус на земја кандидат за членство во ЕУ, сите ние,...

Пендаровски во Чешиново-Облешево: Немаме нови години за губење, треба што поскоро да станеме земја членка на ЕУ

Пендаровски во Чешиново-Облешево: Немаме нови години за губење, треба што поскоро да станеме земја членка на ЕУ

Скопје, 18 април 2024 Ние немаме уште 20 години да чекаме, туку треба да ги направиме следн...

Јакимовски: СДСМ и ВМРО ДПМНЕ водат ноевска политика

Јакимовски: СДСМ и ВМРО ДПМНЕ водат ноевска политика

Струмица, 18 април 2024 (МИА) - СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ водат ноевска по...

Јакимовски: Ние треба да водиме сметка за добрососедските односи со сите земји на Балканот

Јакимовски: Ние треба да водиме сметка за добрососедските односи со сите земји на Балканот

Скопје, 18 април 2024 Во продолжение ви ја испраќаме интегрално изјавата на претседателскиот...

Пендаровски со претставка за говорот на омраза, навредите и дискриминацијата од страна на Силјановска-Давкова и ВМРО-ДПМНЕ

Пендаровски со претставка за говорот на омраза, навредите и дискриминацијата од страна на Силјановска-Давкова и ВМРО-ДПМНЕ

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Претседателскиот кандидат Стево Пендаровс...

Image

Остани поврзан