• сабота, 09 декември 2023
Свечена академија по повод Денот на св. Климент Охридски

Свечена академија по повод Денот на св. Климент Охридски

Скопје, 8 декември 2023 (МИА) - Во пресрет на великиот црковен и државен празник – Денот на св. Клим...

Чествување на македонскиот јазик во Романија

Чествување на македонскиот јазик во Романија

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Во Музејот на романската литература во Букурешт денеска ќе биде одбе...

„Бесмртност“ - концерт во Филхармонија

„Бесмртност“ - концерт во Филхармонија

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Во Филхармонија вечерва ќе се одржи концерт насловен „Бесмртност“, н...

„Кармина Бурана“ од Карл Орф вечер на сцената на Националната опера и балет

„Кармина Бурана“ од Карл Орф вечер на сцената на Националната опера и балет

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - На сцената на Националната опера и балет (НОБ) вечерва концертно ќе...

Изложба „Од поинаков дискурс“ во Мала станица

Изложба „Од поинаков дискурс“ во Мала станица

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - „Од поинаков дискурс“ е изложба која вечер ќе биде отворена во прост...

„Мајкинство“ - изложба на уметничката група „Моми“

„Мајкинство“ - изложба на уметничката група „Моми“

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Во Културно-информативниот центар во Скопје вечерва ќе биде отворена...

Отворен час за Блаже Конески пред МАНУ

Отворен час за Блаже Конески пред МАНУ

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Културно-едукативниот центар „Небрегово“ денеска по повод 30 години...

Костадиновска-Стојчевска: Во институциите од областа на културата во Штип се инвестира со над 78 милиони денари

Костадиновска-Стојчевска: Во институциите од областа на културата во Штип се инвестира со над 78 милиони денари

Штип, 6 декември 2023 (МИА) - Министерството за култура во институциите од областа на културата во Ш...

Промоција на двете изданија на Кинотека „Документарниот филм и идентитетот“ и „Пет македонски етнолошки филма“

Промоција на двете изданија на Кинотека „Документарниот филм и идентитетот“ и „Пет македонски етнолошки филма“

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) - Во Кинотеката денеска беа промовирани последните изданија на Кинотек...

Костадиновска Стојчевска: Секој проект што сме го поддржувале и финансирале во минатото ќе продолжиме да го поддржуваме и понатаму

Костадиновска Стојчевска: Секој проект што сме го поддржувале и финансирале во минатото ќе продолжиме да го поддржуваме и понатаму

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) – Како министерка се залагам секоја година да имаме повисок буџет. Сек...

Стогодишнината од раѓањето на Ацо Шопов се чествуваше на филозофските факултети во Загреб и во Љубљана

Стогодишнината од раѓањето на Ацо Шопов се чествуваше на филозофските факултети во Загреб и во Љубљана

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) - Стогодишнината од раѓањето на маке...

Годишен концерт на Факултетот за музичка уметност

Годишен концерт на Факултетот за музичка уметност

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) -  По повод Денот на Факултетот за м...

Трибина „Детска книжевна продукција“

Трибина „Детска книжевна продукција“

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) - Во Културно-информативниот центар – Ско...

Годишна изложба на дела на Родољуб Анастасов во Музеј на град Скопје

Годишна изложба на дела на Родољуб Анастасов во Музеј на град Скопје

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) - Во Музеј на град Скопје вечерва ќе се отвори Годишната изложба на де...

Промоција на првите броеви на меѓународното научно списание „Балкански хип-хоп студии“

Промоција на првите броеви на меѓународното научно списание „Балкански хип-хоп студии“

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) - Во Домот на културата „Кочо Рацин“ вече...

Image

Остани поврзан