• четврток, 18 април 2024

Хатка Смаиловиќ

Последно најавување: Thursday, 18 April 2024, 09:12 am

Советот на СОНК на вонредна седница одлучи в понеделник да протестира пред Министерството за култура

Советот на СОНК на вонредна седница одлучи в понеделник да протестира пред Министерството за култура

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Советот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК)  на...

Неделков: СОНК нема да дозволи исплата на плата спротивно на Колективниот договор за дејноста култура

Неделков: СОНК нема да дозволи исплата на плата спротивно на Колективниот договор за дејноста култур...

Скопје, 18 април 2024 (МИА) – Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска ќе има вонр...

Маричиќ: Образовните програми и мобилност обезбедени од ЕУ вложуваат во нашите млади

Маричиќ: Образовните програми и мобилност обезбедени од ЕУ вложуваат во нашите млади

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Првиот вицепремиер задолжен за европски прашања Бој...

Оливер Бакрески избран за декан на Филозофскиот факултет на УКИМ

Оливер Бакрески избран за декан на Филозофскиот факултет на УКИМ

Скопје, 17 април 2024  (МИА) - Проф. д-р Оливер Бакрески, редовен професор на Институтот за безбедност, о...

Османи: На затворена седница ќе презентирам информации за Бањска, а Владата ќе одлучи за натамошно учество во „Отворен Балкан“

Османи: На затворена седница ќе презентирам информации за Бањска, а Владата ќе одлучи за натамошно у...

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи Бујар Османи соопшти дека има факти и информации...

Османи: За предметот „Пациент“ на СЈО немаше обвинение, коалицијата „Вреди“ нема идеи во оваа изборна кампања

Османи: За предметот „Пациент“ на СЈО немаше обвинение, коалицијата „Вреди“ нема идеи во оваа изборн...

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Кандидатот за претседател на државата Бујар Османи смета дека коалицијата „Вреди...

Османи: Универзална човекова должност е да се осуди која било форма на геноцид

Османи: Универзална човекова должност е да се осуди која било форма на геноцид

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи Бујар Османи изјави...

ДУИ: Загрижени сме од апстиненцијата на ВМРО за членство на Косово во Советот на Европа

ДУИ: Загрижени сме од апстиненцијата на ВМРО за членство на Косово во Советот на Европа

16 април 2024  ВМРО-ДПМНЕ, освен што планира изолација од Европската Унија, истото го сака и со с...

Image