• понеделник, 04 март 2024
Во штипска Апелација правда делат само четворица судии

Во штипска Апелација правда делат само четворица судии

Штип, 3 март 2024 (МИА) - Во највисокиот, второстепен суд во источниот и југоистoчниот регион работа...

Критичкото мислење круцијално за образованието во време на вештачка интелигенција

Критичкото мислење круцијално за образованието во време на вештачка интелигенција

Скопје, 3 март 2024 (МИА) – Брзите промени, новите технологии и сепрису...

Семејствата каде конфликтите тлеат со години да побараат помош од професионалци 

Семејствата каде конфликтите тлеат со години да побараат помош од професионалци 

Куманово, 2 март 2024 (МИА) - Нема едноставен одговор на прашањето како да се надминат конфликтните...

Државната матура ќе се полага на 1 и 8 јуни во холовите или спортските сали на училиштата

Државната матура ќе се полага на 1 и 8 јуни во холовите или спортските сали на училиштата

Скопје, 2 март  2024 (МИА) - Оваа учебна година државната матура н...

Европските социјалдемократи решаваат за својот „шпиценкандидат“ и изборната програма

Европските социјалдемократи решаваат за својот „шпиценкандидат“ и изборната програма

Брисел, 2 март 2024 (МИА) - Викендов сите патишта на социјалдемократите од Европа водат кон Рим, кад...

Една година од железничката несреќа кај Темпи со 57 жртви, една од најголемите во Грција во изминатите 50 години

Една година од железничката несреќа кај Темпи со 57 жртви, една од најголемите во Грција во изминатите 50 години

Атина, 28 февруари 2024 (МИА) – Кусо пред полноќ на 28 февруари 2023 година во новинарските кругови...

Путер, виршли, сокчиња за деца и сладоледи, дел од производите повлечени поради небезбедност

Путер, виршли, сокчиња за деца и сладоледи, дел од производите повлечени поради небезбедност

Скопје, 26 февруари 2024 (МИА) - Виршли, сокчиња за деца, суви смокви,...

Грчките земјоделци утре на протест на граничниот премин Евзони, за МИА велат дека не отстапуваат додека не бидат исполнети нивните барања

Грчките земјоделци утре на протест на граничниот премин Евзони, за МИА велат дека не отстапуваат додека не бидат исполнети нивните барања

Атина, 25 февруари 2024 (МИА) – Земјоделците од северниот дел на Грција, освен секојдневните симболи...

Бројот на невработени жени со високо образование е двојно поголем од бројот на невработени мажи во Кавадарци

Бројот на невработени жени со високо образование е двојно поголем од бројот на невработени мажи во Кавадарци

Кавадарци, 25 февруари 2024 (МИА) - Бројот на жени со високо образовани...

Долгото чекање термини во јавното, ги „брка“ пациентите кон приватното здравство

Долгото чекање термини во јавното, ги „брка“ пациентите кон приватното здравство

Скопје, 25 февруари 2024 (МИА) - Долгото чекање за да се дојде до...

,,Мој термин

,,Мој термин" инфициран со ,,само да прашам" и ,,преку ред", нема лек за ,,врски" во здравството

Скопје, 24 февруари 2024 (МИА) - Намалување на метежот и редиците...

Следните две недели се очекува партиите да ги финализираат анализите и да ги објават имињата на кандидатите за претседател на државата

Следните две недели се очекува партиите да ги финализираат анализите и да ги објават имињата на кандидатите за претседател на државата

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) – Во следните две недели се очекува политичките партии да ги фин...

Делата на Бужаровска ги уриваат бариерите и табуата во Грција, втора промоција во Атина на книгите на македонската авторка 

Делата на Бужаровска ги уриваат бариерите и табуата во Грција, втора промоција во Атина на книгите на македонската авторка 

Атина, 11 февруари 2024 (МИА) – Просторот наменет за промоција на книги во книжарницата на издавачка...

Граѓаните да купуваат атестирани и безбедни плински боци

Граѓаните да купуваат атестирани и безбедни плински боци

Куманово, 10 февруари 2024 (МИА) - Граѓаните да купуваат плински боци само од овластени полнилници,...

Зашов за МИА: Договорот со Бугарија треба да се спроведува, но како и со кои чекори тоа е предизвик за нашата дипломатија

Зашов за МИА: Договорот со Бугарија треба да се спроведува, но како и со кои чекори тоа е предизвик за нашата дипломатија

Скопје, 5 феврури 2024 (МИА) - Политиката и дипломатијата имаат допирни...

Image

Остани поврзан