• сабота, 09 декември 2023
Фајнанс тинк: Економското забавување кое е моментално на сцена ќе продолжи најмалку до првата половина од наредната година

Фајнанс тинк: Економското забавување кое е моментално на сцена ќе продолжи најмалку до првата половина од наредната година

Скопје, 8 декември 2023 (МИА) - Економското забавување кое е моментално на сцена ќе продолжи до крај...

Маричиќ - Копман: Со Планот за раст граѓаните ќе ги почувствуваат придобивките од членството во ЕУ  

Маричиќ - Копман: Со Планот за раст граѓаните ќе ги почувствуваат придобивките од членството во ЕУ  

Брисел, 8 декември 2023 (МИА) – Успешната завршница на скрининг процесот и Планот на ЕУ за раст на З...

Митреска: Потребен е холистички пристап за финансирање на зелената транзиција, од државата, приватниот сектор и од меѓународните организации

Митреска: Потребен е холистички пристап за финансирање на зелената транзиција, од државата, приватниот сектор и од меѓународните организации

Скопје, 8 декември 2023 (МИА) - Зелената транзиција бара значителни инвестиции, а за да се обезбедат...

Вкупно 87 договори за грант поддршка на мали семејни винарии доделени во Неготино

Вкупно 87 договори за грант поддршка на мали семејни винарии доделени во Неготино

Неготино, 7 декември 2023 МИА) - Вкупно 87 договори за грант поддршка во развојот на мали семејни ви...

Електронската трговија и дигитализацијата играат клучна улога во развојот на пазарот на ЦЕФТА

Електронската трговија и дигитализацијата играат клучна улога во развојот на пазарот на ЦЕФТА

Скопје, 7 декември 2023 Конференцијата CEFTA Week 2023 наречена „e-CEFTA: Кликни, поврзи се...

Почна амандманската расправа по Предлог-буџетот за 2024 година, поднесени 272 амандмани

Почна амандманската расправа по Предлог-буџетот за 2024 година, поднесени 272 амандмани

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Во собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска почна разгле...

Бектеши: Доколку има потреба ќе се продолжи мерката за замрзнување на цените

Бектеши: Доколку има потреба ќе се продолжи мерката за замрзнување на цените

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) – Мерките ги даваат своите резултати во делот на зачувување на животни...

Ваучери за студенти за посета на туристички места во земјава, нова мерка за која се планирани 64 милиони денари  

Ваучери за студенти за посета на туристички места во земјава, нова мерка за која се планирани 64 милиони денари  

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) –  За студентите ќе има ваучери за т...

Ваучери за посета на туристички места во земјава- нова мерка за поддршка на студентите

Ваучери за посета на туристички места во земјава- нова мерка за поддршка на студентите

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) – За студентите ќе има ваучери за туризам како дополнителна мерка за п...

Јавна дебата „Чебрен е наш ресурс и не е за раздавање“ 

Јавна дебата „Чебрен е наш ресурс и не е за раздавање“ 

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) – Проектот за изградба на хидроцентралата Чебрен по пат на јавно – при...

Воведувањето дневна евтина тарифа значи двојно поевтина цена на електрична енергија, вели Ковачевски

Воведувањето дневна евтина тарифа значи двојно поевтина цена на електрична енергија, вели Ковачевски

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) - Граѓаните плаќаат субвенционирана цена...

Обраќање на Пендаровски на 30-годишнината од основањето на Државниот завод за индустриска сопственост

Обраќање на Пендаровски на 30-годишнината од основањето на Државниот завод за индустриска сопственост

7 декември 2023  Претседателот Стево Пендаровски денеска с...

Директорот за развој и инвестиции на АД ЕСМ Андонов на регионална конференција на еколошки и бизнис лидери „Look Up 2“

Директорот за развој и инвестиции на АД ЕСМ Андонов на регионална конференција на еколошки и бизнис лидери „Look Up 2“

7 декември 2023  На втората р...

Твиниг проект за поддршка на АЦВ во областа на безбедноста и обезбедувањето  во воздухопловството

Твиниг проект за поддршка на АЦВ во областа на безбедноста и обезбедувањето  во воздухопловството

Скопје, 7 декември 2023 (МИА) – Подобрување на безбедноста и обезбедува...

Стојаноски: Од денеска почнува амандманската расправа за Буџетот за 2024-та година, поднесени 272 амандмани

Стојаноски: Од денеска почнува амандманската расправа за Буџетот за 2024-та година, поднесени 272 амандмани

Скопје, 7 дркември 2023 (МИА) - Претседателот на собраниската Комисија...

Image

Остани поврзан