• недела, 19 мај 2024
Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова

Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова

Скопје, 14 мај 2024  Платформата за родова еднаквост упатува честитки до Гордана Сиљано...

Последна сесија од Климатското Собрание

Последна сесија од Климатското Собрание

Скопје, 27 април 2024 (МИА) - Последната сесија од Климатското Собрание - завршната церемонија, ќе с...

„Чоко Пробио“– најдобра Џуниор Ачивмент ученичка компанија патува на европски натпревар во Италија

„Чоко Пробио“– најдобра Џуниор Ачивмент ученичка компанија патува на европски натпревар во Италија

Скопје, 26 април 2024 Победник на националниот натпревар на ученички компании за учебната 20...

„Анима Мунди“ до партиите: Правата и заштита на животните се теми кои не дозволуваме да бидат игнорирани

„Анима Мунди“ до партиите: Правата и заштита на животните се теми кои не дозволуваме да бидат игнорирани

Скопје,19 април 2024 До сите учесници на парламентарните и претседателски избори: Правата и...

Благодарение на Програмата за поддршка на млади еколози Д-р Љупчо Меловски, Македонија има 11 нови млади научници

Благодарение на Програмата за поддршка на млади еколози Д-р Љупчо Меловски, Македонија има 11 нови млади научници

Скопје, 12 април 2024  Единаесет млади научници како дел од Програмата за поддршка на м...

Истражување на Евротинк: Граѓаните најголема доверба имаат во Армијата, религиските институции и полицијата, најмала во Обвинителството и судството

Истражување на Евротинк: Граѓаните најголема доверба имаат во Армијата, религиските институции и полицијата, најмала во Обвинителството и судството

Скопје, 12 април 2024 (МИА) – Граѓаните најголема доверба од 44 отсто имаат во Армијата, потоа следа...

Трета година по ред Женска трка во поддршка на жените со мултипла склероза

Трета година по ред Женска трка во поддршка на жените со мултипла склероза

Скопје, 7 април 2024 (МИА) - Трета година по ред Женска трка во соработка со Националното здружение...

Отворање на Еразмус+ инфо центар во Битола

Отворање на Еразмус+ инфо центар во Битола

Скопје, 4 април 2024 (МИА) - Националната агенција за европски образовни програми и мобилност денеск...

Меѓународен ден за проверка на факти, изборите кај нас и во Европа причина повеќе за ширење на дезинформации

Меѓународен ден за проверка на факти, изборите кај нас и во Европа причина повеќе за ширење на дезинформации

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Антидезинформациската мрежа на Балканот де...

Кампања на РСБСП  „ПАРКИРАЈ СОВЕСНО И ОДГОВОРНО“

Кампања на РСБСП „ПАРКИРАЈ СОВЕСНО И ОДГОВОРНО“

Скопје, 19 март 2024  Потребата за паркинг места е сѐ поистакната заради континуираниот...

О2 Иницијатива: Пратениците на потег, кој е на страна на правдата, а кој ги брани моќниците

О2 Иницијатива: Пратениците на потег, кој е на страна на правдата, а кој ги брани моќниците

Скопје, 12 март 2024  Токму пред избори, ќе видиме кој кого брани и кој е на страна на...

Форум за образовни промени организира Студентски форум во МКЦ

Форум за образовни промени организира Студентски форум во МКЦ

Скопје, 9 март 2024 (МИА) - Форумот за образовни промени организира Студентски форум, кој ќе се одрж...

РСБСП: Биди горда што возиш безбедно

РСБСП: Биди горда што возиш безбедно

Скопје, 8 март 2024  Биди горда што возиш безбедно! Жените се рамноправни учесн...

Анима Мунди: АХВ да ја исфрли одлуката за убивање на секое бездомно куче кај кое се детектира лишманија

Анима Мунди: АХВ да ја исфрли одлуката за убивање на секое бездомно куче кај кое се детектира лишманија

Скопје, 7 март 2024 Нема да дозволиме АХВ да убива кучиња! Бараме АХВ итно да ја измени Год...

Утре во детскиот културен центар„Карпош“  креативен настан „Играм и пеам за мојата мајка“

Утре во детскиот културен центар„Карпош“ креативен настан „Играм и пеам за мојата мајка“

Скопје, 7 март 2024 (МИА) - Во Детскиот културен центар - „Карпош“ во Скопје утре во 10 часот ќе бид...

Image

Остани поврзан