• сабота, 13 април 2024
Од професорка по латински јазик во Скопје, до исполнет и креативен живот во струшко Луково

Од професорка по латински јазик во Скопје, до исполнет и креативен живот во струшко Луково

Струга, 7 април 2024 (МИА) - За многумина безнадежно место од каде треба да се бега што подалеку, ст...

Штипска Брегалница се дави во отпад, пречистителната станица актуелна осум години

Штипска Брегалница се дави во отпад, пречистителната станица актуелна осум години

Штип,  24 март 2004 (МИА) - Пластични шишиња, ќеси, лименки, телев...

Кумановецот Горан Стојменовиќ еден од добитниците на награда од Aмериканската академија за филмски уметности и науки

Кумановецот Горан Стојменовиќ еден од добитниците на награда од Aмериканската академија за филмски уметности и науки

Куманово, 24 март 2024 (МИА) - Кумановецот Горан Стојменовиќ и двајца негови колеги од белгиската фи...

Измамени на различни начини, олеснети и за илјадници евра 

Измамени на различни начини, олеснети и за илјадници евра 

Кавадарци, 23 март 2024 (МИА) - Четириесетгодишна кавадарчанка пријавила во полиција дека од страна...

Убавици од камен чекаат туристи во Конопиште 

Убавици од камен чекаат туристи во Конопиште 

Кавадарци, 17 март 2024 (МИА) - Убавици од камен, камени кукли дело на мајката природа, чекаат турис...

Битолски Евреи - учениците родени во иста година, животот го изгубија во ист ден

Битолски Евреи - учениците родени во иста година, животот го изгубија во ист ден

Битола, 11 март 2024 (МИА) - На 11 март во 1943 година од Битола се отк...

Црквата Свети Ѓорѓи во Струга важен споменик на уметноста

Црквата Свети Ѓорѓи во Струга важен споменик на уметноста

Струга, 10 март 2024 (МИА) - Најстариот христијански верски објект во Струга, црквата „Свети Ѓорѓи“,...

Дизајнерката Сара им дава душа на старите алишта

Дизајнерката Сара им дава душа на старите алишта

Кавадарци, 10 март 2024 (МИА) - Сара Милевска е млада дизајнерка на 29...

Кајсторовска за МИА: Во авијацијата е тешко да си жена, но ја остварив целта, жените да не прават компромиси кога се во прашање нивните соништа

Кајсторовска за МИА: Во авијацијата е тешко да си жена, но ја остварив целта, жените да не прават компромиси кога се во прашање нивните соништа

Скопје, 8 март 2024 (МИА) - Уште од мала се воодушевував од небото и од авионите и ми беше позитивен...

Иранската сликарка Шерафатманд за МИА: Цвеќето го користам како метафора бидејќи е прифатено од сите култури, ги пренесувам моите пораки на нежен јазик

Иранската сликарка Шерафатманд за МИА: Цвеќето го користам како метафора бидејќи е прифатено од сите култури, ги пренесувам моите пораки на нежен јази...

Скопје, 3 март 2024 (МИА) - Од град уништен од војната во Иран, со стат...

Битолските валии, претседатели и градоначалници

Битолските валии, претседатели и градоначалници

Битола, 24 февруари (МИА) - Ќосе Ахмед Зекир паша е првиот валија на Битола, назначен во 1839 година...

Дизајнерката Мирјана Јосифоска од текстилни остатоци прави шапки и придонесува за почисто Тетово

Дизајнерката Мирјана Јосифоска од текстилни остатоци прави шапки и придонесува за почисто Тетово

Тетово, 11 февруари 2024 (МИА) - Од парчиња текстил кои остануваат кога се создава облека, младата М...

Делото на Гоце Делчев ги обврзува македонските поколенија на зачувување на слободата, демократијата и независноста

Делото на Гоце Делчев ги обврзува македонските поколенија на зачувување на слободата, демократијата и независноста

Битола, 4 февруари 2024 (МИА) - Гоце Делчев се појави на македонската историска сцена кога беа силно...

Василица во Битола - Мазник со паричка, василичарски оган и бабари

Василица во Битола - Мазник со паричка, василичарски оган и бабари

Скопје, 14 јануари 2024 (МИА) - Со мазник со паричка, Василичарски оган и со разиграните бабари бито...

Мато од Тетово, седум децении со фотографии ја овековечува историјата на ФК „Тетекс“

Мато од Тетово, седум децении со фотографии ја овековечува историјата на ФК „Тетекс“

Тетово, 1 јануари 2024 (МИА) - Со повеќе стотици фотографии во простори...

Image

Остани поврзан