• недела, 19 мај 2024

Слаѓана Стојкова-Костоски, Струга

Последно најавување: Friday, 16 June 2023, 12:16 pm

Ако ЕЦБ ги намали каматите, тоа ќе се рефлектира и кај нас, но не со таа динамика како во ЕУ

Ако ЕЦБ ги намали каматите, тоа ќе се рефлектира и кај нас, но не со таа динамика како во ЕУ

Струга, 18 мај 2024 (МИА) – Неизвесно е што ќе се случува со каматните стапки. Ако Европската централна банка...

ОЈО Струга поднесе две обвиненија за назначување директори на училишта во Струшко

ОЈО Струга поднесе две обвиненија за назначување директори на училишта во Струшко

Струга, 17 мај 2024 (МИА) - Основното јавно обвинителство Струга поднесе два обви...

Одбележани 82 години од смрта на Незлобински

Одбележани 82 години од смрта на Незлобински

  Струга, 17 мај 2024 (МИА) - Со положување цвеќе на вечното почивал...

Струга дел од акцијата „Генералка викенд“, се чистеше крајбрежјето

Струга дел од акцијата „Генералка викенд“, се чистеше крајбрежјето

Струга, 17 мај 2024 (МИА) - Вработените во Општина Струга предводени од градоначалникот Рамис Мерко, ученици о...

Доделени првите договори за мерките 1 и 7 од ИПАРД 3, Северна Македонија лидер во регионот

Доделени првите договори за мерките 1 и 7 од ИПАРД 3, Северна Македонија лидер во регионот

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски и директо...

Кривична пријава за три лица, лажно нуделе градежен материјал во Охрид и Струга

Кривична пријава за три лица, лажно нуделе градежен материјал во Охрид и Струга

Струга, 16 мај 2024 (МИА) - Струшката полиција поднесе кривична пријава против три лица за повеќе кривиќна дел...

Преку инфо табли на кејот на Вевчанска река ќе се подига свеста за хигиената кај вевчанци и посетителите

Преку инфо табли на кејот на Вевчанска река ќе се подига свеста за хигиената кај вевчанци и посетите...

Вевчани, 15 мај 2024 (МИА) - Еко - свест Вевчани постави инфо табли по кејот на Вевчанска река со пораки за по...

Теристичка дезинсекција и дератизација во Вевчани

Теристичка дезинсекција и дератизација во Вевчани

Вевчани, 14 мај 2024 (МИА) - На територијата на општина Вевчани в четврток ќе биде спроведена теристичка дезин...

„По стапките на дедо“ - изложба на рачно изработен накит од Сара Матовска

„По стапките на дедо“ - изложба на рачно изработен накит од Сара Матовска

Струга, 13 мај 2024 (МИА) - „По стапките на дедо“ е насловот на изложбата со рачн...

Стружанката Симона Чавковска ќе учествува на Олимпијада за филозофија во Хелсинки

Стружанката Симона Чавковска ќе учествува на Олимпијада за филозофија во Хелсинки

Струга, 13 мај 2024 (МИА) - Стружанката Симона Чавкоска ученичка во гимназијара „Д-р Ибрахим Темо“ и Елена Јор...

Пролетен турнир „Езерска кралица“ во Струга

Пролетен турнир „Езерска кралица“ во Струга

Струга, 9 мај 2024 (МИА) - Над 80 млади шахисти од земјава и странство ќе учествуваат на пролетниот турнир „Ез...

Избор на највелигденско јајце во Центарот за култура во Струга

Избор на највелигденско јајце во Центарот за култура во Струга

Струга, 9 мај 2024 (МИА) - Во центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, в недела на 12 мај, ќе се одр...

Image