• сабота, 09 декември 2023
Уапсен жител на Кратово осомничен за обљуба на малолетничка

Уапсен жител на Кратово осомничен за обљуба на малолетничка

Крива Паланка, 8 декември 2023 (МИА) - Дваесет и тригодишен кратовчанец бил приведен од  полици...

Асфалтирање на улица „Македонска

Асфалтирање на улица „Македонска" во Крива Паланка, поставени фекална и атмосферска канализација

Крива Паланка, 8 декември 2023 (МИА) - Градоначалникот на Општина Крива...

Оштетени корпи и отпад низ улиците на Скопје, дел од општините одговорни во одржувањето на кантите и корпите, казни има само од МВР, но сепак недоволни

Оштетени корпи и отпад низ улиците на Скопје, дел од општините одговорни во одржувањето на кантите и корпите, казни има само од МВР, но сепак недоволн...

Скопје, 8 декември 2023 (МИА) - Често се наоѓаме во ситуација да не можеме да најдеме корпа или кант...

Уредување пристапен пат за со возила и проширување на паркинг кај двете цркви во Брвеница

Уредување пристапен пат за со возила и проширување на паркинг кај двете цркви во Брвеница

Тетово, 7 декември 2023 (МИА) - Црковниот одбор од Брвеница информира дека се започнати две градежни...

Свечена академија во Охрид по повод патрониот празник на градот – врачени највисоките општински награди и признанија

Свечена академија во Охрид по повод патрониот празник на градот – врачени највисоките општински награди и признанија

Охрид, 7 декември 2023 (МИА) – Во Центарот за култура во Охрид вечерва се одржа централната манифест...

Дебата ,,Обединето против насилството врз жените и девојчињата

Дебата ,,Обединето против насилството врз жените и девојчињата" во Берово

Берово, 7 декември 2023 (МИА) - Општина Берово се вклучи во кампањата „16 дена активизам за спречува...

Јорданов од Брисел: Штип прогласен за Европски град на спортот за 2024 година

Јорданов од Брисел: Штип прогласен за Европски град на спортот за 2024 година

Штип, 7 декември 2023 (МИА) - Во конкуренција на градови од 25.000- 500.000 жители, Штип е прогласен...

Во Европската куќа Велес презентиран нацрт проектот за поставување вендинг машини за селекција на лименки и пластични шишиња

Во Европската куќа Велес презентиран нацрт проектот за поставување вендинг машини за селекција на лименки и пластични шишиња

Велес, 7 декември 2023 (МИА) - Од страна на стручен консултант, попладнево во Европската куќа во Вел...

Заврши реконструкцијата на главната велешка  улица „8 Септември“

Заврши реконструкцијата на главната велешка улица „8 Септември“

Велес, 7 декември 2023 (МИА) - Градежната механизација заврши со работа и асфалтирање главната велеш...

Шведска донација на опрема за инспекторатите за животна средина во пет општини

Шведска донација на опрема за инспекторатите за животна средина во пет општини

Кавадарци, 7 декември 2023 (МИА) - Инспекторатите за животна средина и општинските служби во Кавадар...

Во Делчево работилница на тема „Инвестирајте за да го спречите насилството врз жените и девојчињата“

Во Делчево работилница на тема „Инвестирајте за да го спречите насилството врз жените и девојчињата“

Делчево, 7 декември 2023 (МИА) - Во конгресната сала во гимназијата ,,Методи Митевски - Брицо" за на...

Во Прилеп „Отворен час“ по повод 30 години од смртта на великанот Блаже Конески

Во Прилеп „Отворен час“ по повод 30 години од смртта на великанот Блаже Конески

Прилеп, 7 декември 2023 (МИА) - Со „Отворен час“ и со почит пред с...

Во Делчево конституиран вториот состав на Советот за социјална заштита

Во Делчево конституиран вториот состав на Советот за социјална заштита

Делчево, 7 декември 2023 (МИА) - Конституиран е Советот за социјална за...

Уште една ангио сала приоритет на Специјалната болница за кардиологија во Охрид

Уште една ангио сала приоритет на Специјалната болница за кардиологија во Охрид

Охрид, 7 декември 2023 (МИА) - Уште една ангио сала со нов ангиограф се...

Во Македонска Каменица заврши реконструкцијата на водоводната, канализациската и хидрантска мрежа во деветтолетката „Св.Кирил и Методиј“

Во Македонска Каменица заврши реконструкцијата на водоводната, канализациската и хидрантска мрежа во деветтолетката „Св.Кирил и Методиј“

Македонска Каменица, 7 декември 2023 (МИА) - Заврши целосната реконстру...

Image

Остани поврзан