• понеделник, 25 септември 2023

Валери Спасевски, Делчево

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Во делчевското село Тработивиште асфалтирани нови улици

Во делчевското село Тработивиште асфалтирани нови улици

Делчево, 25 септември 2023 (МИА) -  Како дел од регионалниот пат за сeло Раз...

Во Делчево се јакнат капацитетите за „Примена на Архуска конвенција на локално ниво - Пристап до информации за животна средина“

Во Делчево се јакнат капацитетите за „Примена на Архуска конвенција на локално ниво - Пристап до инф...

Делчево, 25 септември 2023 (МИА) - Регионалниот центар за застапување vo Делчево со поддршка од Министерството...

Претставници на организацијата РРОМА на средба со беровскиот градоначалник Пекевски

Претставници на организацијата РРОМА на средба со беровскиот градоначалник Пекевски

Берово, 23 септември 2023 (МИА) - Градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски одржа информативна донаторска сре...

Николовски: Го придвижуваме руралниот развој во шумарството, согласно европските насоки и позитивни искуства

Николовски: Го придвижуваме руралниот развој во шумарството, согласно европските насоки и позитивни...

Берово, 22 септември 2023 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски дене...

Ден без автомобили во Делчево

Ден без автомобили во Делчево

Делчево, 22 септември 2023 (МИА) - Со дефиле на најмалите учесници во сообраќајот во Делчево започнаа активнос...

Форест Фест денес и утре во Берово

Форест Фест денес и утре во Берово

Берово, 22 септември 2023 (МИА) - Берово денес и утре ќе биде домаќин на манифестацијата „Форест Фест 2023“, ш...

Повеќе активности во Делчево по повод Светскиот ден без автомобили

Повеќе активности во Делчево по повод Светскиот ден без автомобили

Делчево, 21 септември 2023 (МИА) -  Утре одете пеш, со велосипед или тротине...

Во Делчево почна пријавувањето за учество на манифестацијата ,,Пијанечки денови на сливата

Во Делчево почна пријавувањето за учество на манифестацијата ,,Пијанечки денови на сливата"

Делчево, 21 септември 2023 (МИА) - Традиционалната манифестација  со која се слави пијанечкиот бренд- сли...

Товарно возило се запали кај месноста Крива Круша кај Пехчево

Товарно возило се запали кај месноста Крива Круша кај Пехчево

Пехчево, 21 септември 2023 (МИА) - Изгоре товарно возило на регионалниот патен правец Делчево - Пехчево пред м...

Камбери: Граѓаните на Берово не се доволно запознаени со работата на Комисијата за спречување и заштита од дискрмиминација

Камбери: Граѓаните на Берово не се доволно запознаени со работата на Комисијата за спречување и зашт...

Берово, 21 септември 2023 (МИА) - Комисијата за спречување и заштита од дискриминација денес ги запозна граѓан...

Во тек пријавувањето за планинарскиот марш ,,Огражден 2023“

Во тек пријавувањето за планинарскиот марш ,,Огражден 2023“

Берово, 21 септември 2023 (МИА) - Во Берово во тек е пријавувањето за петтиот планинарски марш „Огражден 2023"...

Пехчевските пензионери продолжија со протестите за поголеми пензии

Пехчевските пензионери продолжија со протестите за поголеми пензии

Пехчево, 20 септември 2023 (МИА) - Пензионерите од Пехчево кои денеска не обезбедија превоз за учество на гене...

Image