• сабота, 09 декември 2023
Зоолошката градина во Загреб – волшебен микросвет кој плени со својата хармонија

Зоолошката градина во Загреб – волшебен микросвет кој плени со својата хармонија

Скопје, 4 декември 2023 (МИА) - Зоолошката градина на градот Загреб е една од трите зоолошки градини...

Пет избори кои ќе го обликуваат светскиот поредок во 2024 година

Пет избори кои ќе го обликуваат светскиот поредок во 2024 година

4 декември 2023 (Индекс.хр) Дали Доналд Трамп се враќа? Ќе се о...

Фајон за МИА: Уставните измени се одговорност кон граѓаните и се неопходни државата да оди напред

Фајон за МИА: Уставните измени се одговорност кон граѓаните и се неопходни државата да оди напред

Скопје, 3 декември 2023 (МИА) - Годинава е исклучително важна за прошир...

Хрватски брендови: Гастрономија во функција на здравје и Даруварски парови „6-ти елемент“ како туристичка понуда

Хрватски брендови: Гастрономија во функција на здравје и Даруварски парови „6-ти елемент“ како туристичка понуда

Дарувар, 3 декември 2023 (МИА) - Хрватска е туристичка сила во регионот и во Европа. Покрај Јадранск...

„Може кафе?“ - навика, ритуал, традиција или уживање

„Може кафе?“ - навика, ритуал, традиција или уживање

Скопје, 3 декември 2023 (МИА) - Ритуал, традиција, уживање, социјализација, навика, рутина,... Кој м...

Зошто запаѓаме во „зимски блуз“ и депресија?

Зошто запаѓаме во „зимски блуз“ и депресија?

3 декември 2023 Дојче Веле Пократки денови, студено, темно … во зим...

Џејмс Хипи за МИА: Луѓето сакаат да бидат на евроатлантската траекторија бидејќи веруваат во слобода и демократија

Џејмс Хипи за МИА: Луѓето сакаат да бидат на евроатлантската траекторија бидејќи веруваат во слобода и демократија

Скопје, 2 декември 2023 (МИА) - Земјите го избираат својот пат. НАТО и...

Во моментов, се чини, Русија е на пат да ја добие војната во Украина

Во моментов, се чини, Русија е на пат да ја добие војната во Украина

2 декемврти 2024  Економист     За п...

Хенри Кисинџер: Дипломат кој предизвикуваше поделби и ги обликуваше светските случувања

Хенри Кисинџер: Дипломат кој предизвикуваше поделби и ги обликуваше светските случувања

1 декември 2023 (Би Би Си) Хенри Кисинџер - почина на 100 годин...

ОБСЕ - мултилатерален форум за дијалог меѓу Западот и Истокот

ОБСЕ - мултилатерален форум за дијалог меѓу Западот и Истокот

Скопје, 29 ноември 2023 (МИА) - Министрите за надворешни работи и други...

Спасовски за МИА: Пад на обидите за илегален премин на македонските граници за 50 отсто 

Спасовски за МИА: Пад на обидите за илегален премин на македонските граници за 50 отсто 

Брисел, 28 ноември 2023 (МИА) – Обидите за илегално преминување на македонските граници оваа година...

Османи за МИА: Забрзување на интеграцијата на Западниот Балкан во НАТО и ЕУ е единствениот лек за сите проблеми во регионот

Османи за МИА: Забрзување на интеграцијата на Западниот Балкан во НАТО и ЕУ е единствениот лек за сите проблеми во регионот

Брисел, 28 ноември 2023 (МИА) – Потребен е координиран пристап помеѓу Н...

ЕУ е во опасност од смрт одвнатре и однадвор

ЕУ е во опасност од смрт одвнатре и однадвор

28 ноември 2023 АФП Последната вест која ја потресе ЕУ е победата на евроскептичниот и имиграциски пр...

Ивановиќ Кастаред за МИА: Непрепознавањето на формите на родово базиранo насилство води кон нивно непријавување

Ивановиќ Кастаред за МИА: Непрепознавањето на формите на родово базиранo насилство води кон нивно непријавување

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) - Насилството, кое остава видливи траги,...

Можен ли е нов конфликт на Балканот?

Можен ли е нов конфликт на Балканот?

27 ноември 2023 Гласот на Америка Додека војните во Израел и Украин...

Image

Остани поврзан