• недела, 19 мај 2024

Лидија Велковска

Последно најавување: Saturday, 18 May 2024, 07:15 pm

Прес-конференција на техничкиот премиер Талат Џафери (во живо)

Прес-конференција на техничкиот премиер Талат Џафери (во живо)

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) -  Прес-конференција на премиерот на техничката Влада Талат Џафери на којашто ќ...

Доделување на првите договори за поддршка од ИПАРД 3 програмаta (во живо)

Доделување на првите договори за поддршка од ИПАРД 3 програмаta (во живо)

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски во технич...

Презентација на резулатати од анкетата на германските инвеститори за деловната клима (во живо)

Презентација на резулатати од анкетата на германските инвеститори за деловната клима (во живо)

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) -  Во Скопје денеска се одржува конференција на која ќе бидат претставени резул...

Зајкова: Забрзана ЕУ интеграција е клучот за иднината на Македонија

Зајкова: Забрзана ЕУ интеграција е клучот за иднината на Македонија

16 мај 2024  Придобивките од членството во ЕУ, значително ги надминуваат сегашните предизвици, а...

Над 130 македонски компании на прва средба со Лидл за можна соработка

Над 130 македонски компании на прва средба со Лидл за можна соработка

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Над 130 компании од државава денеска биле запознаени со можностите за соработка со...

Втор ден Самит „Македонија 2025“ со панели за справување со корупцијата, странски инвестиции, дигитализација

Втор ден Самит „Македонија 2025“ со панели за справување со корупцијата, странски инвестиции, дигита...

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) -   Тринаесеттото издание на дводневниот Самит Македонија 2025 денеска ќе...

Со такси лани превезени  14 341 000 патници

Со такси лани превезени 14 341 000 патници

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Минатата година со такси превезени се 14 341 000 патници, од кои12 749 000 во...

Домашната градежна оператива со зголемена работа во странство во првиот квартал

Домашната градежна оператива со зголемена работа во странство во првиот квартал

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Во периодот јануари – март годинава вкупната вредност на договорените градежни раб...

Втора Т Бизнис конференција на Телеком под мотото „За нови дигитални перспективи’

Втора Т Бизнис конференција на Телеком под мотото „За нови дигитални перспективи’

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) -  Дискусии на темите: сајбер безбедност, клаудификација, дигитална канцеларија...

Лани 23.545 купопродажби на недвижности во вредност од 910 милиони евра

Лани 23.545 купопродажби на недвижности во вредност од 910 милиони евра

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) -   Во базата на Регистарот на цени и закупнини лани се внесени 32.971 тра...

Самит Македонија 2025:  Повик за мобилизирање на сите ресурси за економски развој

Самит Македонија 2025: Повик за мобилизирање на сите ресурси за економски развој

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Потребна е интензивна и темелна акција во наредниот п...

Почнува 13. Самит „Македонија 2025“ (во живо)

Почнува 13. Самит „Македонија 2025“ (во живо)

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) – Во Скопје од  денеска се одржува 13. издание на...

Image