• четврток, 18 април 2024
Прво изложување на македонски предисториски предмети во Канада

Прво изложување на македонски предисториски предмети во Канада

Велес, 18 април 2024 (МИА) - Продолжува изложбената турнеја низ Северна Америка во која се вклучени...

Националниот џез оркестар ќе гостува во Велес

Националниот џез оркестар ќе гостува во Велес

Велес, 18 април 2024 (МИА) - По концертот во Скопје, Националниот џез оркестар со програмата под нас...

НУ Конзерваторски центар Гостивар го претстави културното наследство во гостиварско

НУ Конзерваторски центар Гостивар го претстави културното наследство во гостиварско

Гостивар, 18 април 2024 (МИА) - Националната установа Конзерваторски центар Гостивар, по повод Светс...

Планинската вело тура низ Јабланица „Вевчанска голина-Локва“

Планинската вело тура низ Јабланица „Вевчанска голина-Локва“

Струга, 18 април 2024 (МИА) – Промоција на убавините на планината Јабланица и споменикот на природат...

Обука за еко – пријателски бизниси во Струга

Обука за еко – пријателски бизниси во Струга

Струга, 18 април 2024 (МИА) - Во рамки на проектот „Интегрирано управување со шумите (ИУШ) долж слив...

Центар за вработување: Невработените кумановци и работодавци да аплицираат за мерката практикантство

Центар за вработување: Невработените кумановци и работодавци да аплицираат за мерката практикантство

Куманово, 18 април 2024 (МИА) - Надлежните од Центарот за вработување денеска ги повикаа невработени...

Со премиера на „Црна дупка“ и изложба на театарски фотографии Струмичкиот тетар ќе одбележи 75 години од постоењето

Со премиера на „Црна дупка“ и изложба на театарски фотографии Струмичкиот тетар ќе одбележи 75 години од постоењето

Струмица, 18 април 2024 (МИА) - Со премиера на претставата „Црна дупка“ од Горан Стефановски и излож...

Општина Карпош е дел од Меѓународното советодавно тело на проектот „Трансит“

Општина Карпош е дел од Меѓународното советодавно тело на проектот „Трансит“

Скопје, 18 април 2024 Претставници од Секторот за екологија и енергетска ефикасност на Општи...

Мицкоски и Пецаков во увид на градежни активности на три локации низ Охрид

Мицкоски и Пецаков во увид на градежни активности на три локации низ Охрид

Охрид, 18 април 2024 (МИА) – Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, денеска во рамки на работнат...

Наставниците од Карпош ќе ја зајакнуваат сајбер безбедноста

Наставниците од Карпош ќе ја зајакнуваат сајбер безбедноста

18 април 2024 Во рамки на основните училишта „Братство“, „Војдан Чернодрински“ и „Аврам Писе...

Петмесечно бебе со пертусис хоспитализирано во прилепската болница

Петмесечно бебе со пертусис хоспитализирано во прилепската болница

Прилеп, 18 април 2024 (МИА) - На детското одделение во прилепската градска болница се лекува петмесе...

Советот на Кавадарци донесе одлука за обезбедување дополнителни средства за Регионалниот центар за згрижување бездомни миленици

Советот на Кавадарци донесе одлука за обезбедување дополнителни средства за Регионалниот центар за згрижување бездомни миленици

Кавадарци, 18 април 2024 (МИА) - Советот на Општина Кавадарци донесе одлука за обезбедување дополнит...

Нов систем на кислород и реверзна осмоза во Нефрологија-Струга

Нов систем на кислород и реверзна осмоза во Нефрологија-Струга

Струга, 18 април 2024 (МИА) – Специјализираната болница ЈЗУ Нефрологија Струга доби нов систем на ки...

Без вода улицата „Венијамин Мачуковски“

Без вода улицата „Венијамин Мачуковски“

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје изве...

„Преку разгледница до инклузија“, фото конкурс на „Порака нова“

„Преку разгледница до инклузија“, фото конкурс на „Порака нова“

Струга, 18 април 2024 (МИА) – „Преку разгледница до инклузија“ е тема на фото конкурсот што го распи...

Image

Остани поврзан