• понеделник, 25 септември 2023

Викторија Јованова, Штип

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Почна реконструкција на покривот на градинката во штипската населба Автокоманда

Почна реконструкција на покривот на градинката во штипската населба Автокоманда

Штип, 25 септември 2023 (МИА) - Почнува реконструкцијата на покривот на клонот „Развигорче“ во населбата Авток...

Конференција „Регионална интеграција преку подобри даночни и царински системи на земјите од Западен Балкан”

Конференција „Регионална интеграција преку подобри даночни и царински системи на земјите од Западен...

Скопје, 25 септември 2023 (МИА) - Поентирање на регионалната соработка во делот на даноците за земјите кои има...

Почна манифестацијата „Штипска пастрмалијада“

Почна манифестацијата „Штипска пастрмалијада“

Штип, 22 септември 2023 (МИА) - Со сечење на џиновската пастрмалија, вечерва почна манифестацијата „Штипска па...

Во штипската населба Дузлачки рид се асфалтира улицата „8 Април“

Во штипската населба Дузлачки рид се асфалтира улицата „8 Април“

Штип, 22 септември 2023 (МИА) - Нов асфалт ќе добие улицата „8 Април“ во населбата Дузлачки рид во Штип....

Во Штип се одржува Фестивалот за млади пијанисти „Пијано Голден Талентс“

Во Штип се одржува Фестивалот за млади пијанисти „Пијано Голден Талентс“

Штип, 22 септември 2023 (МИА) - Пијанисти од Италија, Израел, Полска, Монголија, Чешка и уште десетина држави...

Во штипскиот Центар за култура викендов официјално ќе се пушти фотонапонската централа

Во штипскиот Центар за култура викендов официјално ќе се пушти фотонапонската централа

Штип, 22 септември 2023 (МИА) - Центарот за култура „Ацо Шопов“-Штип утре и официјално ќе го означи ставањето...

Штипските градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ имаат нови директори

Штипските градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ имаат нови директори

Штип, 21 септември 2023 (МИА) - Штипските градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ имаат нови директори. За в...

Почнаа подготовките за штипската „Пастрамајлијада 2023“

Почнаа подготовките за штипската „Пастрамајлијада 2023“

Штип, 21 септември 2023 (МИА) - Во тек се последните подготовки за годинешната „Штипска Пастрмалијада“. На сце...

Францускиот министер за надворешна трговија во посета на Штип и на локацијата за централата „Стипион“

Францускиот министер за надворешна трговија во посета на Штип и на локацијата за централата „Стипион...

Штип, 20 септември 2023 (МИА) - Министерот за надворешна трговија, атрактивности и француска дијаспора, Оливие...

Image