• четврток, 18 април 2024
Судовите во земјава работат со две третини пополнетост на судиски места, во просек за решавање на предметите граѓаните чекале од 20 до 200 дена

Судовите во земјава работат со две третини пополнетост на судиски места, во просек за решавање на предметите граѓаните чекале од 20 до 200 дена

Скопје, 31 март 2024 (МИА) – Основните судови низ земјава минатата годи...

Сезонски и чартер летови од Скопје до Анталија, Бодрум, Хургада, Енфида, Џерба и Монастир

Сезонски и чартер летови од Скопје до Анталија, Бодрум, Хургада, Енфида, Џерба и Монастир

Скопје, 30 март 2024 (МИА) -  Во летната сезона од Скопскиот аеродром ќе се патува до Рига како...

Поинаков политички дискурс за позитивна промена на севкупната состојба во општеството

Поинаков политички дискурс за позитивна промена на севкупната состојба во општеството

Скопје, 25 февруари 2024 (МИА) - Обединетост, конструк...

Во борбата за власт доминираат наративи за непријатели и поделби

Во борбата за власт доминираат наративи за непријатели и поделби

Скопје, 24 февруари 2024 (МИА) - Наместо инспирација, поделби и „црно-б...

Џорџа Мелони – можниот нов „кингмејкер“ во ЕУ 

Џорџа Мелони – можниот нов „кингмејкер“ во ЕУ 

Брисел, 11 февруари 2024 (МИА) - При изборот на Урсула фон дер Лајен за претседателка на Европската...

Кај нас се чека на „квоти“ за поголемо учество на жените на високи одлучувачки функции, состојбата во регионот подобра

Кај нас се чека на „квоти“ за поголемо учество на жените на високи одлучувачки функции, состојбата во регионот подобра

Скопје, 14 јануари 2024 (МИА) -  Од 20 члена на Владата, само пет министерства ги водат жени, а...

МИА анализа: Евроинтеграцијата на Северна Македонија во 2024 во сенка на изборната година

МИА анализа: Евроинтеграцијата на Северна Македонија во 2024 во сенка на изборната година

Скопје, 9 јануари 2024 (МИА) - Евроинтегративниот пат на земјава влегува во изборна година, како дом...

Новата пресметка за синдикалната кошничка годинава адут за зголемување на платите на работниците

Новата пресметка за синдикалната кошничка годинава адут за зголемување на платите на работниците

Скопје, 9 јануари 2024 (МИА) - Новата методологија за пресметка на синдикалната потрошувачка кошничк...

Продлабочена и зајакната соработката меѓу Северна Македонија и Грција и во 2023 година

Продлабочена и зајакната соработката меѓу Северна Македонија и Грција и во 2023 година

Атина, 9 јануари 2024 (МИА) - Политички контакти, продолжување на соработката, грчка поддршка за наш...

Грција во 2023 година: Несреќи, пожари, поплави, но и втор четиригодишен мандат за Мицотакис 

Грција во 2023 година: Несреќи, пожари, поплави, но и втор четиригодишен мандат за Мицотакис 

Атина, 6 јануари 2024 (МИА) - Железничка несреќа со 57 загинати, потонат брод со бегалци и мигранти...

Правосудството во 2023 - од одложена, до застарена правда

Правосудството во 2023 - од одложена, до застарена правда

Скопје, 3 јануари 2024 (МИА) - Тоа што не успеа да се постигне со по ра...

Оценка 2.91 за патувањето со воз,  пругите „чекаат“ приватни оператори и ремонти

Оценка 2.91 за патувањето со воз, пругите „чекаат“ приватни оператори и ремонти

Скопје, 1 јануари 2024 (МИА) - Железничкиот сектор во државава за...

Најголем дел од домашниот буџет се троши на храна и пијалаци, најмалку на здравје, култура и образование

Најголем дел од домашниот буџет се троши на храна и пијалаци, најмалку на здравје, култура и образование

Скопје, 31 декември 2023 (МИА) –  Домаќинствата минатата година над половина од домашниот буџет...

Оштетени корпи и отпад низ улиците на Скопје, дел од општините одговорни во одржувањето на кантите и корпите, казни има само од МВР, но сепак недоволни

Оштетени корпи и отпад низ улиците на Скопје, дел од општините одговорни во одржувањето на кантите и корпите, казни има само од МВР, но сепак недоволн...

Скопје, 8 декември 2023 (МИА) - Често се наоѓаме во ситуација да не можеме да најдеме корпа или кант...

Политичарките слабо препознаваат и пријавуваат насилство врз жените во политиката

Политичарките слабо препознаваат и пријавуваат насилство врз жените во политиката

Скопје, 25 ноември 2023 (МИА) - „Сестро, не бистри политика – покажи де...

Image

Остани поврзан