• четврток, 18 април 2024
Тикер
Заменик-министерот за финансии на Пролетните средби на ММФ и Светска банка во Вашингтон

Заменик-министерот за финансии на Пролетните средби на ММФ и Светска банка во Вашингтон

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Заменик-министерот за финансии Филип Николоски заедно со гувернерката...

Гувернерката Ангеловска - Бежоска и вицегувернерот Бајрами учествуваат на Пролетните средби на ММФ и Светска банка

Гувернерката Ангеловска - Бежоска и вицегувернерот Бајрами учествуваат на Пролетните средби на ММФ и Светска банка

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и заменик-ми...

Лета: ЕУ нема време за губење, да им помогнеме на работниците и да ги поттикнеме иновациите 

Лета: ЕУ нема време за губење, да им помогнеме на работниците и да ги поттикнеме иновациите 

Брисел, 18 април 2024 (МИА) - Економскиот јаз меѓу ЕУ и САД станува се поголем, па затоа Унијата „не...

Шутиноски за МИА: До крајот на 2026 очекувам поврзување на нашата со берза за електрична енергија на членка на ЕУ

Шутиноски за МИА: До крајот на 2026 очекувам поврзување на нашата со берза за електрична енергија на членка на ЕУ

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - Повразувањето на организираните пазари на електрична енергија од земји...

Шутиноски: Берзата на електрична енергија обезбеди сигурни механизми за тргување со струја по референтни цени  

Шутиноски: Берзата на електрична енергија обезбеди сигурни механизми за тргување со струја по референтни цени  

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - Националниот оператор на пазарот на електрична енергија - МЕМО успешно...

АД ЕСМ: Денеска ќе има испорака на топлинска енергија, поради нагла промена на временските услови

АД ЕСМ: Денеска ќе има испорака на топлинска енергија, поради нагла промена на временските услови

17 април 2024 Поради најновата прогноза од Управата за хидрометеоролошки работи на РСМ за на...

Министерот Николовски во посета на земјоделското семејство Давитковски од село Милино, успешни корисници на поддршка преку ИПАРД 2 програмата

Министерот Николовски во посета на земјоделското семејство Давитковски од село Милино, успешни корисници на поддршка преку ИПАРД 2 програмата

Велес, 17 април 2024 (МИА) - Земја лидер во регионот во реализација на ИПАРД 2 програмата, со над 2....

Втор повик за грантови за модернизација во земјоделие

Втор повик за грантови за модернизација во земјоделие

17 април 2024  Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) во име на проект...

Лета: „Постепена интеграција“ може да биде вистинскиот пат во проширувањето на ЕУ 

Лета: „Постепена интеграција“ може да биде вистинскиот пат во проширувањето на ЕУ 

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - При проширувањето на ЕУ, фокусот не треба да биде насочен само кон сам...

ССМ: Срамно е во 21. век да се молиме за плата за месеци кои луѓето ги изработиле, во наредните денови ќе го радикализираме протестот

ССМ: Срамно е во 21. век да се молиме за плата за месеци кои луѓето ги изработиле, во наредните денови ќе го радикализираме протестот

Скопје, 17 април 2024 (МИА) – Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) апелира менаџментот на ЈП „На...

Интересот за тутунопроизводство останува, но не и задоволството од цените

Интересот за тутунопроизводство останува, но не и задоволството од цените

Прилеп, 17 април 2024 (МИА) - Во полн ек е расадопроиводството за новата реколта тутун. Расадувањето...

Основната каматна стапка останува на ниво од 6,30 проценти

Основната каматна стапка останува на ниво од 6,30 проценти

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Основната каматна стапка останува на ниво...

АД ЕСМ: Грејната сезона продолжува поради временските услови

АД ЕСМ: Грејната сезона продолжува поради временските услови

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - АД Електрани на Северна Македонија и...

Бислимоски за МИА: Очекуван е ефект кон цените на нафтените деривати по случувањата со Иран и Израел

Бислимоски за МИА: Очекуван е ефект кон цените на нафтените деривати по случувањата со Иран и Израел

Атина, 17 април 2024 (МИА) – Ситуацијата на Блискиот Исток и последиците врз цените на нафтата, беше...

Регионален настан „Дијалог помеѓу засегнати страни за намалување на емисиите на јаглерод во земјоделството“

Регионален настан „Дијалог помеѓу засегнати страни за намалување на емисиите на јаглерод во земјоделството“

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - АгФутура Технологии ДООЕЛ – Скопје, макед...

Image

Остани поврзан