• петок, 24 мај 2024
ДСЗИ изврши надзор на Токсикологија, склучените договори за работа се со потпис на еден директор 

ДСЗИ изврши надзор на Токсикологија, склучените договори за работа се со потпис на еден директор 

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Државниот санитарен и здравствен испекторат извршил контрола на Клиникат...

Изјава на директорката на ДСЗИ Рената Младеновска (во живо)

Изјава на директорката на ДСЗИ Рената Младеновска (во живо)

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Изјава на директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат Р...

Ацевски: Степенот на имплементација на целите за одржлив развој во националната рамка е задоволителен

Ацевски: Степенот на имплементација на целите за одржлив развој во националната рамка е задоволителен

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) – Државниот завод за ревизија денеска ги презентираше националните Конечни...

Изјава на синдикатот на „Пошта“ (во живо)

Изјава на синдикатот на „Пошта“ (во живо)

Скопје, 22 мај 2024(МИА) - Изјава на синдикални претставници на „Пошта“ по повод протестот на вработ...

Г.г. Стефан: Цариградската патријаршија ни поставува неприфатливи услови за томос

Г.г. Стефан: Цариградската патријаршија ни поставува неприфатливи услови за томос

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Вселенската патријаршија поставува неприфатливи услови за да и додели то...

Кривичен му одреди притвор од 30 дена на Љупчо Палевски

Кривичен му одреди притвор од 30 дена на Љупчо Палевски

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Судија на претходна пстапка во Основниот кривичен суд во Скопје, му одре...

Доналд Трамп најави правни мерки против автори на филм за неговиот живот

Доналд Трамп најави правни мерки против автори на филм за неговиот живот

Кан, 21 мај 2024 (МИА) - Новиот филм за Доналд Трамп, „Приправник“ (The Apprentice) вчера ј...

Шукова: Кога жените се вклучени во процесите и во управувањето со животна средина, исходите се поиздржливи и поинклузивни

Шукова: Кога жените се вклучени во процесите и во управувањето со животна средина, исходите се поиздржливи и поинклузивни

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Во Скопје денеска почна дводневната „Регионална конференција за родова е...

Јапонски град постави „блокада“ за туристи

Јапонски град постави „блокада“ за туристи

Фуџикавагучико, 21 мај 2024 (МИА) - Јапонскиот град Фуџикавагучико денеска постави...

Изјава на претседателот на Комисијата за дискриминација Јадровски (во живо)

Изјава на претседателот на Комисијата за дискриминација Јадровски (во живо)

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Изјава на претседателот на Комисијата за спречување и заштита од дискрим...

Судскиот совет расправа за одземање на имунитет на врховниот судија, јавноста исклучена

Судскиот совет расправа за одземање на имунитет на врховниот судија, јавноста исклучена

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Судскиот совет вечерва одлучи да биде затворена за јавност седницата на...

Седница на Судски совет (во живо)

Седница на Судски совет (во живо)

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Судскиот совет одржува итна седница на која расправа по барањето на Осно...

Град Скопје го одбележа Денот на македонските пожарникари – лошите услови во кои работат и натаму непроменети

Град Скопје го одбележа Денот на македонските пожарникари – лошите услови во кои работат и натаму непроменети

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) – Противпожарната бригада на Град Скопје, ден...

Одбележување на Денот на македонските пожарникари (во живо)

Одбележување на Денот на македонските пожарникари (во живо)

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Одбележување на Денот на македонските пожарникари - 20 Мај, во организац...

Новиот скап проект на Френсис Форд Копола добива негативни критики

Новиот скап проект на Френсис Форд Копола добива негативни критики

Лос Анџелес, 20 мај 2024 (МИА) - Самофинансираната научно-фантастична сага на Френсис Форд Копола, „...

Image

Остани поврзан