• понеделник, 04 март 2024
Лидиа Ел Кури за МИА: Постојат повеќе црвени знаменца кои укажуваат дали говорот на омраза го креира човек или АИ

Лидиа Ел Кури за МИА: Постојат повеќе црвени знаменца кои укажуваат дали говорот на омраза го креира човек или АИ

Скопје, 2 март 2024 (МИА) - Во речиси половина свет или 74 држави, меѓу...

Рајнтке: Отстапувањето од зелените политики на ЕУ би претставувало економска катастрофа 

Рајнтке: Отстапувањето од зелените политики на ЕУ би претставувало економска катастрофа 

Брисел, 1 март 2024 (МИА) - Отстапувањето од Европскиот зелен договор и од она што досега е постигна...

Арсов за МИА: Лицата со ретки болести бараат систем кој ќе им даде поддршка

Арсов за МИА: Лицата со ретки болести бараат систем кој ќе им даде поддршка

Штип, 29 февруари 2024 (МИА) - Најголемиот дел од ретките болести се генетски причинети, околу 70 до...

Тошковски за МИА: Очекувам да стигнеме до три илјади пасоши на ден 

Тошковски за МИА: Очекувам да стигнеме до три илјади пасоши на ден 

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) - Гледаме да дојдеме на некоја максималн...

Гиновска-Илкова за МИА: Патот до успехот е тежок и макотрпен, покрај талентот, клучни се дисциплината и посветеноста

Гиновска-Илкова за МИА: Патот до успехот е тежок и макотрпен, покрај талентот, клучни се дисциплината и посветеноста

Струга, 25 февруари 2024 (МИА) - Дисциплина, посветеност, одговорност и...

Г.г. Стефан: Да продолжиме по патот на вистината

Г.г. Стефан: Да продолжиме по патот на вистината

21 февруари 2024 (Интервју на Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан за

Лолеска за МИА: Ретката болест не е само дијагноза, тоа е веќе начин на живот

Лолеска за МИА: Ретката болест не е само дијагноза, тоа е веќе начин на живот

Охрид, 18 февруари 2024 (МИА) – Веќе шеста година последователно Здружението „Ретко е да си редок“ ј...

Какурис за МИА: Важно за економијата во време на избори е да има фискална консолидација и минимизирање на политичките ќор-сокак позиции

Какурис за МИА: Важно за економијата во време на избори е да има фискална консолидација и минимизирање на политичките ќор-сокак позиции

Скопје, 18 февруари 2024 (МИА) - Новиот потпретседател на Европската ин...

Ковачевски за МИА: Очекувам регуларни и демократски избори, не исклучувам можност од странски мешања преку дезинформации и хибридни активности

Ковачевски за МИА: Очекувам регуларни и демократски избори, не исклучувам можност од странски мешања преку дезинформации и хибридни активности

Скопје, 17 февруари 2024 (МИА) - Претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски во интервју за МИА вели де...

Петровска за МИА: Нашата безбедност благодарение на членството во НАТО е доказ за важноста од носењето вистински одлуки во предизвикувачки времиња

Петровска за МИА: Нашата безбедност благодарение на членството во НАТО е доказ за важноста од носењето вистински одлуки во предизвикувачки времиња

Брисел, 16 февруари 2024 (МИА) - Благодарение на онаа храбра историска одлука што беше донесена во н...

Николовски за МИА: Сите стратешки енергетски проекти што ќе обезбедат сигурна испорака на енергенси и пониски сметки треба да бидат ставени на брза трака

Николовски за МИА: Сите стратешки енергетски проекти што ќе обезбедат сигурна испорака на енергенси и пониски сметки треба да бидат ставени на брза тр...

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) - Ние сме должни се да направиме за граѓаните да имаат струја и парно...

Митрески за МИА: Утре ќе ги распишам претседателските избори, се консултирам и за парламентарните избори

Митрески за МИА: Утре ќе ги распишам претседателските избори, се консултирам и за парламентарните избори

Скопје, 13 февруари 2024 (МИА) - Претседателот на Собранието утре (сред...

Џафери за МИА: Ако не се изгласа Изборниот законик пред распишување на изборите, ќе биде усвоен на Влада и вратен до Собранието

Џафери за МИА: Ако не се изгласа Изборниот законик пред распишување на изборите, ќе биде усвоен на Влада и вратен до Собранието

Скопје, 6 февруари 2024 (МИА) - Премиерот на техничката Влада Талат Џаф...

Мерис за МИА: Белгија сака да постигне напредок во проширувањето, интеграцијата на регионот во ЕУ е стратешко прашање

Мерис за МИА: Белгија сака да постигне напредок во проширувањето, интеграцијата на регионот во ЕУ е стратешко прашање

Скопје, 27 јануари 2024 (МИА) - За Белгија интеграцијата на Западен Бал...

О'Брајан за МИА: Барањето друг пат, освен европскиот ќе го успори напредокот на земјата кон ЕУ

О'Брајан за МИА: Барањето друг пат, освен европскиот ќе го успори напредокот на земјата кон ЕУ

Скопје, 23 јануари 2024 (МИА) - Американскиот помошник државен секретар...

Image

Остани поврзан