• четврток, 18 април 2024

Блаже Дарудов

Последно најавување: Thursday, 18 April 2024, 06:14 pm

Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски станаа симбол за откажување, нема да победат на изборите

Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски станаа симбол за откажување, нема да победат на изборите

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски на стартот на кампањата за парламентар...

Четврти ден штрајк на приватни специјализанти, осуда за притисоците што ги имаат од клиниките и од постарите колеги специјалисти

Четврти ден штрајк на приватни специјализанти, осуда за притисоците што ги имаат од клиниките и од п...

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Штрајкот на докторите приватни специјализанти продолжува и понатаму. На денешнио...

Филипче: Месечен надоместок од почетни 60.000 денари за специјализантите

Филипче: Месечен надоместок од почетни 60.000 денари за специјализантите

Скопје, 17 април 2024 Специјализантите остануваат во фокус на СДСМ и во следниот мандат што ќе го доби...

Здравствени работници бараат повисоки плати, бенефициран стаж, инфективен додаток

Здравствени работници бараат повисоки плати, бенефициран стаж, инфективен додаток

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Повисоки плати, бенефициран стаж, инфективен додаток за сите бе...

Продолжува штрајкот на приватните специјализанти, за нив е неприфатлива владината одлука прашањето да се решава по изборите

Продолжува штрајкот на приватните специјализанти, за нив е неприфатлива владината одлука прашањето д...

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Продолжи штрајкот на лекари приватни специјализанти, откако Владата на вчерашнат...

Богоев: Денот на Царината одбележан со високи резултати во приходите, сузбивање криминал и реформски процеси

Богоев: Денот на Царината одбележан со високи резултати во приходите, сузбивање криминал и реформски...

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Приходите на Царината во 2023 година растат по секој основ, бројот на случаи на...

АВМУ го објави вториот извештај за предизборното медиумско претставување од 8 март до 3 април

АВМУ го објави вториот извештај за предизборното медиумско претставување од 8 март до 3 април

Скопје, 16 април 2024    Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес го објав...

„Алкалоид“ донира течен „омепразол“ на Детската клиника и на Клиниката „Козле“

„Алкалоид“ донира течен „омепразол“ на Детската клиника и на Клиниката „Козле“

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - „Алкалоид“ АД Скопје донира дел од своите производни количини  на иновативн...

Втор ден генерален штрајк на приватните специјализанти

Втор ден генерален штрајк на приватните специјализанти

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Приватните специјализанти утрово продолжија со генералниот штрајк, што почна од...

Грозданова: Деветвалентна ХПВ вакцина и за момчиња од 12 до 18 години, да се спречи да бидат трансмитери и за заштита (ДПЛ)

Грозданова: Деветвалентна ХПВ вакцина и за момчиња од 12 до 18 години, да се спречи да бидат трансми...

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Осовременет е Календарот за редовна имунизација со деветвалентна ХПВ вакцина-Гар...

Приватните специјализанти вечер ќе соопштат дали ќе продолжат со генералниот штрајк

Приватните специјализанти вечер ќе соопштат дали ќе продолжат со генералниот штрајк

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Приватните специјализанти вечер ќе соопштат дали ќе продолжат со генералниот штр...

Грозданова: Деветвалентна ХПВ вакцина и за момчиња од 12 до 18 години, да се спречи да бидат трансмитери и за заштита

Грозданова: Деветвалентна ХПВ вакцина и за момчиња од 12 до 18 години, да се спречи да бидат трансми...

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Осовременет е Календарот за редовна имунизација со деветвалентна ХПВ вакцина-Гар...

Image