• четврток, 18 април 2024

Билјана Анастасова-Костиќ

Последно најавување: Thursday, 18 April 2024, 09:12 am

Заменик-министерот за финансии на Пролетните средби на ММФ и Светска банка во Вашингтон

Заменик-министерот за финансии на Пролетните средби на ММФ и Светска банка во Вашингтон

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Заменик-министерот за финансии Филип Николоски заедно со гувернерката Анита Анге...

Трендафилов: Постапката за Работничкиот дом ќе се повтори

Трендафилов: Постапката за Работничкиот дом ќе се повтори

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Основниот граѓански суд Скопје донел решение со кое ќе се повтори постапката за...

Гувернерката Ангеловска - Бежоска и вицегувернерот Бајрами учествуваат на Пролетните средби на ММФ и Светска банка

Гувернерката Ангеловска - Бежоска и вицегувернерот Бајрами учествуваат на Пролетните средби на ММФ и...

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и заменик-министерот з...

Даштевски: Училиштата ќе работат во вторник, ќе бидат затворени само просториите со избирачки материјал

Даштевски: Училиштата ќе работат во вторник, ќе бидат затворени само просториите со избирачки матери...

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Училиштата во кои ќе се одржи гласањето за претседателските избори ќе работат во...

Хуманитарен концерт во чест на Климентина Рафајловска

Хуманитарен концерт во чест на Климентина Рафајловска

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Хуманитарен концерт во сеќавање на Климентина Рафајловска ќе се одржи во сабота...

Основната каматна стапка останува на ниво од 6,30 проценти

Основната каматна стапка останува на ниво од 6,30 проценти

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Основната каматна стапка останува на ниво од 6,30 п...

Нетранспарентни набавките за униформи, фотографирање, ужина во училиштата, се трошат околу 10 милиони евра

Нетранспарентни набавките за униформи, фотографирање, ужина во училиштата, се трошат околу 10 милион...

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Без транспаретност и отчетност се трошат околу 10 милиони евра за набавки во учи...

Прес-конференција на градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска (во живо)

Прес-конференција на градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска (во живо)

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Прес-конференција на градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска. 

Намален бројот на ученици во основните и средните училишта

Намален бројот на ученици во основните и средните училишта

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Бројот на ученици во редовните основни училишта на крајот на 2022/2023 година е...

Од четврток две дополнителни автобуски линии за Саемот на книга

Од четврток две дополнителни автобуски линии за Саемот на книга

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) информира дека од четврток ќе бидат пуште...

Изјава по повод снимањето на филмот „Скејтањето не е за девојчиња“ (во живо)

Изјава по повод снимањето на филмот „Скејтањето не е за девојчиња“ (во живо)

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Изјава на министерката за култура Бисера Костадиновска – Стојчевска и директорот...

Прес-конференција на „Алкалоид“ и Универзитетската клиника „Козле“ (во живо)

Прес-конференција на „Алкалоид“ и Универзитетската клиника „Козле“ (во живо)

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Прес-конференција по повод донацијата од „Алкалоид“ АД Скопје на иновативниот ле...

Image