• понеделник, 04 март 2024

Сашко Панајотов

Последно најавување: Sunday, 03 March 2024, 08:20 pm

Во Белгија уапсени четири лица осомничени за планирање терористички напад

Во Белгија уапсени четири лица осомничени за планирање терористички напад

Брисел, 3 март 2024 (МИА) – Белгиската полиција утрово изврши претреси на локации во четири градови во Белгија...

Волт: Белгиската „партократија“ оневозможува подем на нови партии

Волт: Белгиската „партократија“ оневозможува подем на нови партии

Брисел, 3 март 2024 (МИА) – Партијата Волт Белгија обвинува дека белгискиот партиски систем е поставен на тој...

Европските социјалдемократи решаваат за својот „шпиценкандидат“ и изборната програма

Европските социјалдемократи решаваат за својот „шпиценкандидат“ и изборната програма

Брисел, 2 март 2024 (МИА) - Викендов сите патишта на социјалдемократите од Европа водат кон Рим, каде денеска...

ЕУ одвои дополнителни 68 милиони евра помош за Палестинците 

ЕУ одвои дополнителни 68 милиони евра помош за Палестинците 

Брисел, 1 март 2024 (МИА) - Европската комисија одлучи да одвои дополнителни 68 милиони евра за поддршка на Палестинците во рег...

Рајнтке: Отстапувањето од зелените политики на ЕУ би претставувало економска катастрофа 

Рајнтке: Отстапувањето од зелените политики на ЕУ би претставувало економска катастрофа 

Брисел, 1 март 2024 (МИА) - Отстапувањето од Европскиот зелен договор и од она што досега е постигнато во одно...

ЕК предложи измени на Буџетот на ЕУ за 2024 година, 501 милион евра наменети за Западниот Балкан

ЕК предложи измени на Буџетот на ЕУ за 2024 година, 501 милион евра наменети за Западниот Балкан

Брисел, 1 март 2024 (МИА) - Согласно усвоената ревизија на Повеќегодишната финансиска рамка (МФФ) за периодот...

Северна Македонија дел од новиот инструмент на ЕУ за зајакнување на цивилната заштита во Европа

Северна Македонија дел од новиот инструмент на ЕУ за зајакнување на цивилната заштита во Европа

Брисел, 29 февруари 2024 (МИА) – Европската комисија во соработка со Светска банка создава нов инструмент за ф...

Стано: Со заканите со нуклеарно оружје Путин се обидува да ја префрли одговорноста за војната

Стано: Со заканите со нуклеарно оружје Путин се обидува да ја префрли одговорноста за војната

Брисел, 29 февруари 2024 (МИА) - Заканите за употреба на нуклеарно оружје упатени од страна на рускиот претсед...

Европски суд за ревизори: Извештајот на ЕК за владеењето на правото во ЕУ е недоволно транспарентен

Европски суд за ревизори: Извештајот на ЕК за владеењето на правото во ЕУ е недоволно транспарентен

Брисел, 29 февруари 2024 (МИА) - Годишниот извештај на Европската комисија за владеење на правото во земјите ч...

Стано: Србија да спроведе транспарента истрага за наводите на ОДИХР за изборни нерегуларности 

Стано: Србија да спроведе транспарента истрага за наводите на ОДИХР за изборни нерегуларности 

Брисел, 29 февруари 2024 (МИА) - Наодите во извештајот на Канцеларијата за демократски институции и човекови п...

Усвоени регулативите за ревизија на повеќегодишниот Буџет на ЕУ 

Усвоени регулативите за ревизија на повеќегодишниот Буџет на ЕУ 

Брисел, 29 февруари 2024 (МИА) - Советот на ЕУ синоќа усвои три регулативи поврзани со ревизијата на Повеќегод...

Киријакидес по повод Светскиот ден на ретки болести: Потребна е соработка за навремено добивање на дијагноза и соодветна нега 

Киријакидес по повод Светскиот ден на ретки болести: Потребна е соработка за навремено добивање на д...

Брисел, 29 февруари (МИА) - Во силната европска здравствена унија никој не треба да биде запоставен без разлик...

Image