• понеделник, 22 јули 2024

Александра Максимовска, Куманово

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Зголемен број прегледи на инфективно одделение во кумановската Oпшта болница

Зголемен број прегледи на инфективно одделение во кумановската Oпшта болница

Куманово, 19 јули 2024 (МИА) - Зголемен е бројот на пациенти кои бараат помош на...

Продолжува пребарувањето на невакцинирани деца, пријавени нови случаи на пертусис во Куманово

Продолжува пребарувањето на невакцинирани деца, пријавени нови случаи на пертусис во Куманово

Куманово, 19 јули 2024 (МИА) - Осум новопријавени случаи на пертусис регистрира Центарот за јавно здравје - Ку...

Вработените од кумановската градинка најавија протест во понеделник поради неисплатена јунска плата

Вработените од кумановската градинка најавија протест во понеделник поради неисплатена јунска плата

Куманово, 19 јули 2024 (МИА) - Вработените од кумановската градинка од осумте објекти од градинката „Ангел Шај...

Екипа од ТППЕ Куманово вклучена во гасење на пожарите во Неготинско

Екипа од ТППЕ Куманово вклучена во гасење на пожарите во Неготинско

Куманово, 19 јули 2024 (МИА) - Екипа на Територијалната противпожарна единица Куманово утрово замина во Неготи...

Изгаснат пожар во напуштен дуќан во кумановски Гарнизон

Изгаснат пожар во напуштен дуќан во кумановски Гарнизон

Куманово, 18 јули 2024 (МИА) - Две екипи на територијалната противпожарна единица го изгаснале пожарот кој изб...

Николовски: Ќе се преземат сите мерки за да се намали времето на чекање на граничните премини

Николовски: Ќе се преземат сите мерки за да се намали времето на чекање на граничните премини

Куманово, 18 јули 2024 (МИА) - Во ек на летна сезона зголемен е интензитетот на сообраќај на граничниот премин...

Средба на претставници на Царинската управа и на Асоцијацијата Макам Транс на ГП Табановце

Средба на претставници на Царинската управа и на Асоцијацијата Макам Транс на ГП Табановце

Куманово, 18 јули 2024 (МИА) - Автоматизација на терминали на граничните премини, софистициран систем за надзо...

„Рома труба Фест“ по 19-ти пат во Куманово

„Рома труба Фест“ по 19-ти пат во Куманово

Куманово, 18 јули 2024 (МИА) - По 19-ти пат вечерва на градскиот плоштад во Куманово почнува Меѓународниот дув...

Делата на кумановскиот уметник Кашавелски презентирани во светските метрополи, рангиран меѓу најдобрите десет реалисти во светот

Делата на кумановскиот уметник Кашавелски презентирани во светските метрополи, рангиран меѓу најдобр...

Куманово, 21 јули 2024 (МИА) - Летово беше исклучително успешно за уметникот од Куманово, Синиша Кашавелски за...

Почна реконструкција на подрачното основно училиште во кумановско Агино село

Почна реконструкција на подрачното основно училиште во кумановско Агино село

Куманово, 17 јули 2024 (МИА) - Почна реконструкцијата на подрачното училиште „Кирил и Методиј“ во Агино село,...

Жителите од североистокот поднеле 64 претставки до канцеларијата на заменикот народен правобранител во првите шест месеци од годинава

Жителите од североистокот поднеле 64 претставки до канцеларијата на заменикот народен правобранител...

Куманово, 17 јули 2024 (МИА) - Над 60 претставки во првата половина од годината поднеле граѓаните од севе...

ЈП „Куманово-паркинг“ подготви планови за „Б“ зона

ЈП „Куманово-паркинг“ подготви планови за „Б“ зона

Куманово, 17 јули 2024 (МИА) - Подготвени се проектите за воведување на „Б“ зона на неколку локации во Куманов...

Image