• понеделник, 04 март 2024

Ангела Рајчевска

Последно најавување: Saturday, 02 March 2024, 05:06 pm

Критичкото мислење круцијално за образованието во време на вештачка интелигенција

Критичкото мислење круцијално за образованието во време на вештачка интелигенција

Скопје, 3 март 2024 (МИА) – Брзите промени, новите технологии и сеприсутноста на...

Ислам Абази: Условите во новите простории за работа се далеку подобри

Ислам Абази: Условите во новите простории за работа се далеку подобри

Скопје, 1 март 2024 (МИА) – Имаме далеку подобри услови за непречено функционирање во зграда и безбедна средин...

ОЈО ГОКК поднесе обвинение против Рамиз Мерко

ОЈО ГОКК поднесе обвинение против Рамиз Мерко

Скопје, 1 март 2024 (МИА) – Основното јавно обвинителство за гонење на организира...

Џафери во посета на општина Гостивар

Џафери во посета на општина Гостивар

Скопје, 1 март 2024 (МИА) -  Техничкиот премиер Талат Џафери денеска  ќе присуствува на увид во град...

Седма изложба на макети, диорами и минијатури во Центар Јадро

Седма изложба на макети, диорами и минијатури во Центар Јадро

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Седмата изложба на макети, диорами и минијатури и четвртиот „Куп Скопје“ во органи...

Изложба на јапонски кукли „НИНГЈО“ по повод 30 години дипломатски односи со Јапонија

Изложба на јапонски кукли „НИНГЈО“ по повод 30 години дипломатски односи со Јапонија

Скопје, 1 март 2024 (МИА) -  Триесетгодишнина од воспоставувањето дипломатски односи помеѓу Јапонија и Ре...

Средба на вицепремиерката Грковска со новиот состав на Антикорупциската комисија

Средба на вицепремиерката Грковска со новиот состав на Антикорупциската комисија

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) – Потребата од зајакнување на финансиските и кадровските капацитети, особено во...

Во кино Милениум проекција на „Страста на Доден Буфан“ во знак на отворање на Месецот на Франкофонијата

Во кино Милениум проекција на „Страста на Доден Буфан“ во знак на отворање на Месецот на Франкофониј...

Скопје, 1 март 2024 (МИА) – Во знак на отворање на Месецот на Франкофонијата вечер со почеток од 20 часот во к...

„Мала изложба за мечтаење“  на Дарко Алексовски во Загреб

„Мала изложба за мечтаење“ на Дарко Алексовски во Загреб

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Во поп-ап галеријата „Гаража Камба“ во Загреб вечер ќе биде отворена „Мала изложба...

Второ издание на „Клинци“ на „Култура Бета“

Второ издание на „Клинци“ на „Култура Бета“

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Неформалната организација за афирмација на младинската култура „Култура Бета“ по в...

Абази и обвинителите од ОЈО ГОКК на брифинг со новинари

Абази и обвинителите од ОЈО ГОКК на брифинг со новинари

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Основниот јавен обвинител на Основното јавно обвинителство за гонење на организира...

Image