• четврток, 18 април 2024

Сања Ристовска, Грција

Последно најавување: Thursday, 18 April 2024, 01:42 pm

Политичкиот резултат од европските избори во Грција нема да доведе до предвремени парламентарни избори

Политичкиот резултат од европските избори во Грција нема да доведе до предвремени парламентарни избо...

Атина, 18 април 2024 (МИА) – Политичкиот резултат од европските избори на 9 јуни, според портпаролот на грчкат...

Маринакис: Договорот од Преспа е договор што ги обврзува двете страни

Маринакис: Договорот од Преспа е договор што ги обврзува двете страни

Атина, 18 април 2024 (МИА) – Договорот беше потпишан и сега веќе претставува договор што ги обврзува и двете с...

Христодулидис и Фон дер Лајен на 2 мај заедно ќе го посетат Либан

Христодулидис и Фон дер Лајен на 2 мај заедно ќе го посетат Либан

Атина, 18 април 2024 (МИА) – Претседателот на Кипар, Никос Христодулидис соопшти дека заедно со претседателкат...

Мицотакис: Да направиме сè што е во наши раце за смирување на кризата на Блискиот исток

Мицотакис: Да направиме сè што е во наши раце за смирување на кризата на Блискиот исток

Атина, 18 април 2024 (МИА) – За случувањата на Блискиот Исток, недвосмислената осуда на нападот врз Израел од...

Мирен протест во Атина во рамките на генералниот штрајк

Мирен протест во Атина во рамките на генералниот штрајк

Атина, 17 април 2024 (МИА) – „Не бркаат на улица, излегуваме на улица“; „Нивниот профит или нашите животи“, &n...

Бислимоски за МИА: Очекуван е ефект кон цените на нафтените деривати по случувањата со Иран и Израел

Бислимоски за МИА: Очекуван е ефект кон цените на нафтените деривати по случувањата со Иран и Израел

Атина, 17 април 2024 (МИА) – Ситуацијата на Блискиот Исток и последиците врз цените на нафтата, беше главната...

Генерален штрајк во Грција

Генерален штрајк во Грција

Атина, 17 април 2024 (МИА) – Синдикатот на вработените во приватниот сектор во Грција, еден од двата најголеми...

Грција и Кипар и ова лето ќе се поврзат бродски, лани со траектот патувале над 7.000 патници

Грција и Кипар и ова лето ќе се поврзат бродски, лани со траектот патувале над 7.000 патници

Атина, 16 април (2024) – Трета година по ред, за време на летниот период ќе функционира бродската линија што ќ...

Во античка Олимпија запален олимпискиот оган за ЛОИ „Париз 2024“ (ДПЛ)

Во античка Олимпија запален олимпискиот оган за ЛОИ „Париз 2024“ (ДПЛ)

Атина, 16 април 2024 (МИА) – Во храмот на божицата Хера во античка Олимпија на грчкиот полуостров Пелопонез, о...

Во античка Олимпија запален олимпискиот оган за ЛОИ „Париз 2024“

Во античка Олимпија запален олимпискиот оган за ЛОИ „Париз 2024“

Атина, 16 април 2024 (МИА) – Во храмот на божицата Хера во античка Олимпија на грчкиот полуостров Пелопонез, о...

Екстремно високи температури на површината на морето во Грција

Екстремно високи температури на површината на морето во Грција

Атина, 16 април 2024 (МИА) – Од два до пет степени била повисока температурата на површината на морето во цела...

Олимпискиот оган денес ќе биде запален во античка Олимпија

Олимпискиот оган денес ќе биде запален во античка Олимпија

Атина, 16 април 2024 (МИА) – Традиционално од зраците на сонцето, во античка Олимпија денеска ќе биде запален...

Image