• недела, 04 јуни 2023

Елизабета Митреска, Прилеп

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Поројните дождови со најголеми последици во прилепската населба Тризла

Поројните дождови со најголеми последици во прилепската населба Тризла

Прилеп, 4 јуни 2023 (МИА) - Поради синоќешното невреме проследено со пороен дожд и грмотевици најгголеми после...

Од Прилеп тргна караванот „Тоше за овој свет“

Од Прилеп тргна караванот „Тоше за овој свет“

Прилеп, 1 јуни 2023 (МИА) - Со оригиналната облека на Тоше од неговото последно интервју во „Вртелешка“ на 15...

Отворен ден за прилепските основци: Медицинската струка останува најбарана

Отворен ден за прилепските основци: Медицинската струка останува најбарана

Прилеп, 31 мај 2023 (МИА) - Во прилепското средно училиште „Ѓорче Петров“ денеска за завршените основци се одр...

Сѐ е подготвено за почетокот на МТФ „Војдан Чернодрински“ во Прилеп

Сѐ е подготвено за почетокот на МТФ „Војдан Чернодрински“ во Прилеп

Прилеп, 31 мај 2023 (МИА) - Под мотото „Враќање дома“ на 9 јуни на платото пред прилепскиот Дом на културата „...

Во Прилеп отворена изложбата „повторна средба“ на Анита Јовеска Сот

Во Прилеп отворена изложбата „повторна средба“ на Анита Јовеска Сот

Прилеп, 27 мај 2023 (МИА) - Во ликовната галерија во домот на културата „Марко Цепенков" во Прилеп пред бројни...

Пред Македониумот свечено е отворена манифестацијата „Крушево град на културата за 2023“

Пред Македониумот свечено е отворена манифестацијата „Крушево град на културата за 2023“

Крушево, 27 мај 2023 (МИА) - Со претставување на големиот македонски уметник, сликарот Никола Мартиновски во г...

Крушево и Елбасан го презентираа проектот за прекугранична соработка

Крушево и Елбасан го презентираа проектот за прекугранична соработка

Крушево, 26 мај 2023 (МИА) - Проектот за прекугранична соработка „Крушево и Елбасан - призната туристичка прек...

Дејвид Гир: Реформите да се забрзаат, а процесот на уставни измени да се демистифицира

Дејвид Гир: Реформите да се забрзаат, а процесот на уставни измени да се демистифицира

Крушево, 26 мај 2023 (МИА) - Процесот на реформи и нивното импелемнтирање треба да се движи  многу брзо....

Семинар во Прилеп: Ниско е нивото на безбедноста на земјоделците

Семинар во Прилеп: Ниско е нивото на безбедноста на земјоделците

Прилеп, 25 мај 2023 (МИА) - Едукација, совесност и спроведување на законот заштита на работното место се главн...

Tрибина „1160 години од Моравската мисија на солунските браќа и просветители Св. Кирил и Методиј“

Tрибина „1160 години од Моравската мисија на солунските браќа и просветители Св. Кирил и Методиј“

Прилеп, 23 мај 2023 (МИА) - Да се говори за наследството на Светите Кирил и Методиј не е едноставно, бидејќи в...

Крушево град на културата за 2023 под мотото „Крушево- жив тестамент на културата“

Крушево град на културата за 2023 под мотото „Крушево- жив тестамент на културата“

Крушево, 22 мај 2023 (МИА) - Под мотото „Крушево жив тестамент на културата“ од петпок и официјално почнува ма...

Жителите од Македонски Брод и Поречието бараат побрз и безбеден пат до Скопје

Жителите од Македонски Брод и Поречието бараат побрз и безбеден пат до Скопје

Прилеп, 21 мај 2023 (МИА) - Жителите од Македонски Брод и од Поречието бараат побрз и безбеден пат до главниот...

Image