• понеделник, 22 јули 2024

Александар Бачиќ, Охрид

Последно најавување: Sunday, 21 July 2024, 02:38 pm

Директорката на „Охридско лето“ Наташа Поповиќ одликувана со Орден „Витез на Редот на Ѕвезда на Италија“ 

Директорката на „Охридско лето“ Наташа Поповиќ одликувана со Орден „Витез на Редот на Ѕвезда на Итал...

Охрид, 21 јули 2024 (МИА) – Претседателот на Република Италија, Серџо Матарела, ја одликува директорката на НУ...

Драган Ѓорѓевиќ Сузуки на виолончело и Дино Имери на пијано вечерва на „Охридско лето“

Драган Ѓорѓевиќ Сузуки на виолончело и Дино Имери на пијано вечерва на „Охридско лето“

Охрид, 21 јули 2024 (МИА) – На понудата на музичката програма на „Охридско лето“ денеска е целовечерниот конце...

Во првиот квартал од туристичка такса инкасирани над милион денари во буџетот на Општина Охрид

Во првиот квартал од туристичка такса инкасирани над милион денари во буџетот на Општина Охрид

Охрид, 20 јули 2024 (МИА) – Од туристичка такса во првото тромесечие на тековната година во касата на Општина...

Градоначалникот на Охрид Пецаков се сретна со турскиот амбасадор Фатих Улусој

Градоначалникот на Охрид Пецаков се сретна со турскиот амбасадор Фатих Улусој

Охрид, 20 јули 2024 (МИА) – Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, денеска го прими амбасадорот на Република...

Пожар зафати борова шума кај Македонски Брод во атарот на село Тажево

Пожар зафати борова шума кај Македонски Брод во атарот на село Тажево

Охрид, 20 јули 2024 (МИА) - Регионалниот Центар за управување со кризи во Охрид информира дека од Територијалн...

Тринаесетто издание на манифестацијата „На зајдисонце“ во Трпејца

Тринаесетто издание на манифестацијата „На зајдисонце“ во Трпејца

Охрид, 20 јули 2024 (МИА) – Во селото Трпејца на источниот брег на Охридското Езеро од вечерва до 28 јули по 1...

Италијанска вечер на „Охридско лето“ со уметниците од Ансамблот „Маре Нострум“

Италијанска вечер на „Охридско лето“ со уметниците од Ансамблот „Маре Нострум“

Охрид, 20 јули 2024 (МИА) – Италијанската вечер во рамките на годинашното 64. издание на Фестивалот „Охридско...

„Заштити се од кражби“, едукативно-превентивни кампањи на подрачјето на СВР Охрид

„Заштити се од кражби“, едукативно-превентивни кампањи на подрачјето на СВР Охрид

Охрид, 19 јули 2024 (МИА) – Отсекот за превенција при СВР Охрид деновиве во рамките на кампањата „Безбедно лет...

Британска вечер на „Охридско лето“ со пијанистот Бери Даглас

Британска вечер на „Охридско лето“ со пијанистот Бери Даглас

Охрид, 19 јули 2024 (МИА) – Музичката програма на „Охридско лето“ продолжува со британската вечер, со концерто...

Австриска вечер на „Охридско лето“, соработката на Фестивалот со амбасадите во интерес на уметниците и на публиката

Австриска вечер на „Охридско лето“, соработката на Фестивалот со амбасадите во интерес на уметниците...

Охрид, 18 јули 2024 (МИА) – Австрија е голем поддржувач на Северна Македонија, двете земји имаат долгогодишна...

Завршни активности за реставрација и конзервација на вредни слики на Вангел Наумоски

Завршни активности за реставрација и конзервација на вредни слики на Вангел Наумоски

Охрид, 18 јули 2024 (МИА) – Екипата на НУ „Завод и музеј – Охрид“ составена од кустосот Катерина Велкоска и ра...

Австриска вечер на „Охридско лето“ со уметничка изложба и концерт на виенскиот квартет „Арпеџо“

Австриска вечер на „Охридско лето“ со уметничка изложба и концерт на виенскиот квартет „Арпеџо“

Охрид, 18 јули 2024 (МИА) – Австриската вечер во рамки на Фестивалот „Охридско лето“ носи две содржини и тоа у...

Image