• сабота, 23 септември 2023

Ристо Тасев, Струмица

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Со велосипедско дефиле во Струмица одбележана Европската недела на мобилност

Со велосипедско дефиле во Струмица одбележана Европската недела на мобилност

Струмица, 22 септември 2023 (МИА) - Со велосипедско дефиле по улиците во централното градско подрачје, во кое...

Бочварски и Закоњшек во Дојран ја промовираа „Европска недела на мобилност“

Бочварски и Закоњшек во Дојран ја промовираа „Европска недела на мобилност“

Дојран, 21 септември 2023 (МИА) - Зелената агенда е висок приоритет на Министерството за транспорт и врски со...

Отворен нов центар за дневен престој на деца со попреченост во Струмица

Отворен нов центар за дневен престој на деца со попреченост во Струмица

Струмица, 15 септември 2023 (МИА) - Од денеска во Струмица и официјално почна да работи новиот Центар за дневе...

Тренчевска: Не е вистина дека дека се укинуваат посебните средства за лицата со Даунов синдром

Тренчевска: Не е вистина дека дека се укинуваат посебните средства за лицата со Даунов синдром

Струмица, 15 септември 2023 (МИА) - Не е вистина дека се укинуваат посебните средства за лицата со Даунов синд...

Реактивирана кампањата за подигнување на свесноста за растот кај децата

Реактивирана кампањата за подигнување на свесноста за растот кај децата

Струмица, 15 септември 2023 (МИА) - Во градинката „Виножито“ во Струмица денеска почна реактивирањето на кампа...

Во Струмица промовиран „Родителски фронт“ против родовата идеологија и индоктринација на децата во образовниот процес

Во Струмица промовиран „Родителски фронт“ против родовата идеологија и индоктринација на децата во о...

Струмица, 14 септември 2023 (МИА) - Вечерва на Градскиот плоштад ,,Гоце Делчев" во Струмица беше промовирано З...

Дваесет и пет годишно момче извршило обљуба над 81-годишна старица од Струмичко

Дваесет и пет годишно момче извршило обљуба над 81-годишна старица од Струмичко

Струмица, 14 септември 2023 (МИА) - Дваесет и пет годишниот А.В. од село Косевица...

Почна изградбата на булеварот од Струмица до селото Дабиле

Почна изградбата на булеварот од Струмица до селото Дабиле

Струмица, 14 септември 2023 (МИА) - Почна изградбата на булеварот од излезот на Струмица до селото Дабиле кој...

Наградата „Ристо Шишков“ за Јордан Симонов

Наградата „Ристо Шишков“ за Јордан Симонов

Струмица, 14 септември 2023 (МИА) - Актерот Јордан Симонов ја доби наградата за најдобро актерско остварување...

Приведени криумчари на мигранти, пронајдени шест лица од Сирија во близина на браната Паљурци

Приведени криумчари на мигранти, пронајдени шест лица од Сирија во близина на браната Паљурци

Струмица, 13 септември 2023 (МИА) - Вчера во близина на браната Паљурци, Општина Богданци, полициски службениц...

Зибери: Амнестија и намалување на затвориските казни за 30 отсто е само еден од начините за намалување на прекубројноста во затворите

Зибери: Амнестија и намалување на затвориските казни за 30 отсто е само еден од начините за намалува...

Штип, 13 септември 2023 (МИА) - Амнестијата и намалувањето на затворските казни за 30 отсто е само еден од нач...

Image