• понеделник, 22 јули 2024

Марјан Танушевски, Битола

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Изложба на слики „Македонско девојче“ од Раде Најдовски

Изложба на слики „Македонско девојче“ од Раде Најдовски

Битола, 21 јули 2024 (МИА) - Во Центарот за култура во Битола е отворена изложба на слики насловена „Македонск...

Ново издание на Интернационалниот етнографски филмски фестивал „Илинденски денови“ – Битола

Ново издание на Интернационалниот етнографски филмски фестивал „Илинденски денови“ – Битола

Битола, 19  јули 2024 (МИА) - Со проекција на краткометражниот филм  „Поштарот од камењарот“ на Зора...

Средба на битолскиот градоначалник Тони Коњановски со турскиот амбасадор Фатих Улсој

Средба на битолскиот градоначалник Тони Коњановски со турскиот амбасадор Фатих Улсој

Битола, 19 јули 2024 (МИА) - Градоначалникот на Битола Тони Коњановски денеска приреди прием и оствари работна...

Градоначалникот Коњановски ќе ги награди битолските пожарникари

Градоначалникот Коњановски ќе ги награди битолските пожарникари

Битола, 18 јули 2024 (МИА) - Градоначалникот Тони Коњановски ќе поднесе иницијати...

Одбележан јубилејот 70 години од формирањето на архивот во Битола

Одбележан јубилејот 70 години од формирањето на архивот во Битола

Битола, 29 мај 2024 (МИА) - Државниот архив, одделение Битола свечено и со промоција на монографија „Битолски...

Битолскиот театар на фестивалот „Стериино позорје“ во Нови Сад

Битолскиот театар на фестивалот „Стериино позорје“ во Нови Сад

Нови Сад, 29 мај 2024 (МИА) - Ансамблот на НУ Народен театар-Битола утревечер ќе настапи на фестивалот „Стерии...

Избрани композииците за фестивалот „Ех, таа серенада“ во Битола

Избрани композииците за фестивалот „Ех, таа серенада“ во Битола

Битола, 28 мај 2024 (МИА) - Културно информативен центар-Битола, домаќин и организатор на фестивалот на старог...

На ИФМ во Битола монодрами од Бугарија и Турција

На ИФМ во Битола монодрами од Бугарија и Турција

Битола, 27 мај 2024 (МИА) - Интернационалниот фестивал на монодрама продолжува со монодрамски претстави од Буг...

Културен перформанс „Простор за разговор“ во Битола

Културен перформанс „Простор за разговор“ во Битола

Битола, 23 мај 2024 (МИА) - Во рамки на проектот „Простор за разговор“, невладината организација ХЕРА денеска...

Актери од девет држави на Интернационален фестивал на монодрама во Битола

Актери од девет држави на Интернационален фестивал на монодрама во Битола

Битола, 23 мај 2024 (МИА) - Актери од девет држави ќе се натпреваруваат на 2...

Во Битола пронајдени над 100 пушки од балканските војни

Во Битола пронајдени над 100 пушки од балканските војни

Битола, 22 мај 2024 (МИА) – Работници кои изведуваат градежни работи за изградба...

Општинска поддршка за развој на университетскиот спорт во Битола

Општинска поддршка за развој на университетскиот спорт во Битола

Битола, 22 мај 2024 (МИА) - Општина Битола ќе издвои 300.000 денари за развој на универзитетскиот спорт на Уни...

Image