• недела, 14 јули 2024
Гласаат болните, изнемоштените и затворениците пред утрешното прегласување за парламентарните избори во седум избирачки места

Гласаат болните, изнемоштените и затворениците пред утрешното прегласување за парламентарните избори во седум избирачки места

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Во седум избирачки места во изборните единици 5 и 6 денеска гласаат болн...

Во општина Маврово-Ростуше гласаат 68 болни и изнемоштени лица

Во општина Маврово-Ростуше гласаат 68 болни и изнемоштени лица

Гостивар, 7 мај 2024 (МИА) – Во пресрет на двојните избори – претседателските во вториот круг и парл...

Во Општина Тетово 86.550 гласаат за парламентарни избори, 86.405 за втор круг за избор на претседател

Во Општина Тетово 86.550 гласаат за парламентарни избори, 86.405 за втор круг за избор на претседател

Тетово, 7 мај 2024 (МИА) - Во Општина Тетово за парламентарните избори право на глас имаат 86.550 гр...

Гласаат болните и изнемоштени, затворениците, внатрешно раселените и дијаспората

Гласаат болните и изнемоштени, затворениците, внатрешно раселените и дијаспората

Скопје, 7 мај 2024 (МИА) - Во земјава денеска во тек е гласањето на болните или немоќни лица, лицата...

До 30 април на полноќ пријавување на болните и изнемоштените за гласање на изборите на 8 мај

До 30 април на полноќ пријавување на болните и изнемоштените за гласање на изборите на 8 мај

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Најдоцна до 30 април на полноќ избирачите...

Денеска гласаат 68 штитеници од Домот за стари лица во Прилеп

Денеска гласаат 68 штитеници од Домот за стари лица во Прилеп

Прилеп, 23 април 2024 (МИА) - Непречено се одвива гласањето на штитениците од Домот за стари лица „К...

Во Куманово пријавени 180 болни и немоќни лица за гласање

Во Куманово пријавени 180 болни и немоќни лица за гласање

Куманово, 22 април 2024 (МИА) - Во Куманово право на глас имаат 93.364 гласачи кои гласаат на 167 из...

Во општините Дебар и Центар Жупа ќе гласаат 37 изнемоштени и болни лица

Во општините Дебар и Центар Жупа ќе гласаат 37 изнемоштени и болни лица

Дебар, 22 април 2024 (МИА) - Во општините Дебар и Центар Жупа утре во домашни услови правото на глас...

Грипот ги наполни гостиварските ординации и болничките одделенија

Грипот ги наполни гостиварските ординации и болничките одделенија

Гостивар, 23 јануари 2024 (МИА) – Бројот на заболени од сезонскиот грип во гостиварско е во пораст....

Србија: Поради респираторни инфекции зголемен бројот на здравствени прегледи на деца

Србија: Поради респираторни инфекции зголемен бројот на здравствени прегледи на деца

Белград, 11 декември 2023 (МИА) - Зголемен е бројот на дневни прегледи на децата во здравствените до...

Општина Ѓорче Петров овозможува бесплатен транспорт до болниците за повеќе категории лица

Општина Ѓорче Петров овозможува бесплатен транспорт до болниците за повеќе категории лица

Скопје, 2 мај 2023 (МИА) - Општина Ѓорче Петров во соработка со Црвениот крст на Република Северна М...

Во Центар Жупа денеска ќе гласаат 29 болни и немоќни лица 

Во Центар Жупа денеска ќе гласаат 29 болни и немоќни лица 

Дебар, 19 август 2022 (МИА) - Пред утрешниот, саботен изборен...

Нови 108 случаи на КОВИД-19, оздравени 88 пациенти

Нови 108 случаи на КОВИД-19, оздравени 88 пациенти

Скопје, 24 јуни 2022 (МИА) - Во последните 24 часа беа регистрирани нови 108 случаи на КОВИД-19, о...

Нови 75 случаи на КОВИД-19, оздравени 60 пациенти

Нови 75 случаи на КОВИД-19, оздравени 60 пациенти

Скопје, 15 јуни 2022 (МИА) - Во последните 24 часа регистрирани се нови 75 случаи на КОВИД-19, од...

Нови 195 случаи на КОВИД-19, оздравени 207, починале две лица

Нови 195 случаи на КОВИД-19, оздравени 207, починале две лица

Скопје, 6 април 2022 (МИА) - Во последните 24 часа се регистрирани нови 195 случаи на КОВИД-19, од...

Image

Остани поврзан