• недела, 04 јуни 2023

Вера Тодоровска, Дебар

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Дебар, 3 јуни 2023 (МИА) - Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса з...

Кумбаро: Албанија догодина домаќин на состанок на Комисијата за Европа на Светската туристичка организација

Кумбаро: Албанија догодина домаќин на состанок на Комисијата за Европа на Светската туристичка орган...

Тирана, 3 мај 2023 (МИА) - Албанија идната година ќе биде домаќин на состанок на Комисијата за Европа на Светс...

Рама смета дека Приштина треба  веднаш да распише избори на северот

Рама смета дека Приштина треба веднаш да распише избори на северот

Tирана, 3 јуни 2023(МИА) - Албанскиот премиер Еди Рама порача дека ставот на Тирана, како и на сите лидери на...

Рама оптимист дека ќе бидат исполнети барањата поставени од Европската унија и од Косово и од Србија

Рама оптимист дека ќе бидат исполнети барањата поставени од Европската унија и од Косово и од Србија

 Тирана, 2 јуни 2023 (МИА) - Албанскиот  премиер Еди Рама им се заблагодари на францускиот претседат...

Албанската опозиција бара појаснување од претседателот Бегај за наводната посета на шефицата на албанското разузнавање на  Белград

Албанската опозиција бара појаснување од претседателот Бегај за наводната посета на шефицата на алба...

Тирана, 1 јуни 2023 (МИА) - Албанската опозиција побара од претседателот Бајрам Бегај појаснување за, како што...

ЕУ и  трансферира  72 милиони евра на Албанија 

ЕУ и  трансферира  72 милиони евра на Албанија 

Тирана, 1 јуни 2023 (МИА) - Европската унија и префрли на Владата на Албанија 72 милиони евра како дел од подд...

Општина Дебар првпат со посебен проект за безбедност при работа на административците

Општина Дебар првпат со посебен проект за безбедност при работа на административците

Дебар, 1 јуни 2023 (МИА) - Општина Дебар за првпат се обврза да подготви посебна  програма која ги предви...

Соопштение на Бигорски манастир по повод големиот празник на Светата Педесетница

Соопштение на Бигорски манастир по повод големиот празник на Светата Педесетница

Дебар, 1 јуни 2023 (МИА) - По повод големиот празник на Светата Педесетница, по Бигорски манастир ќе има бдени...

Оддадена почит на Спасе Мазенковски, еден од најголемите борци за правата на Македонците во Албанија

Оддадена почит на Спасе Мазенковски, еден од најголемите борци за правата на Македонците во Албанија

Дебар, 31 мај 2023 (МИА) - Општина Пустец на петгодишнината од смртта му оддаде почит на Спасе Мазенковски, го...

МД „Илинден“-Тирана потпиша Меморандум за соработка со Централниот совет на Македонците во Германија

МД „Илинден“-Тирана потпиша Меморандум за соработка со Централниот совет на Македонците во Германија

Дебар, 30 мај 2023 (МИА) - Македонското друштво „Илинден"-Тирана денеска потпиша Меморандум за соработка со Це...

Стево Стефановски дарител на новата храмова врата во Бигорскиот манастир

Стево Стефановски дарител на новата храмова врата во Бигорскиот манастир

Дебар, 30 мај 2023 (МИА) - Во посета на Свештената Бигорска обител престојуваше С...

Џачка: Неиспровоцирани насилни напади против КФОР и медиумите, неприфатливи

Џачка: Неиспровоцирани насилни напади против КФОР и медиумите, неприфатливи

Тирана, 29 мај 2029 (МИА) - Албанската министерка за Европа и надворешни работи Олта Џачка реагираше за  ситуацијата на се...

Image