• четврток, 18 јули 2024
Доделени првите договори за мерките 1 и 7 од ИПАРД 3, Северна Македонија лидер во регионот

Доделени првите договори за мерките 1 и 7 од ИПАРД 3, Северна Македонија лидер во регионот

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски...

Доделување на првите договори за поддршка од новата ИПАРД 3 програма

Доделување на првите договори за поддршка од новата ИПАРД 3 програма

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски...

Николовски: Над 210 милиони евра на располагање за инвестиции преку ИПАРД 3 во следните четири години

Николовски: Над 210 милиони евра на располагање за инвестиции преку ИПАРД 3 во следните четири години

Велес, 22 април 2024 (МИА) - Нема откажување од европско земјоделство дома, лидери сме во реализациј...

Николовски: Има огромен интерес за програмата ИПАРД 3 кај земјоделците, но и за развој на руралниот туризам

Николовски: Има огромен интерес за програмата ИПАРД 3 кај земјоделците, но и за развој на руралниот туризам

Скопје, 6 декември 2023 (МИА) – Ресорниот министер Љупчо Николовски вели дека има огромен интерес за...

Стартува новата ИПАРД 3 програма наменета за модернизација на земјоделството во вредност од 97 милиони евра

Стартува новата ИПАРД 3 програма наменета за модернизација на земјоделството во вредност од 97 милиони евра

Скопје, 3 септември 2023 (МИА) – Премиерот Димитар Ковачевски и министерот за земјодлество, шумарств...

СДСМ: „Рамо до рамо до победа“ во Валандово, Босилово, Василево, Струмица, Радовиш и Ново Село

СДСМ: „Рамо до рамо до победа“ во Валандово, Босилово, Василево, Струмица, Радовиш и Ново Село

Скопје, 10 мај 2023 Теренските активности на СДСМ, „Рамо до рамо до победа“ продолжија и ден...

Од Крива Паланка започна теренската информативна кампања за ИПАРД 3 програмата 

Од Крива Паланка започна теренската информативна кампања за ИПАРД 3 програмата 

Крива Паланка, 3 мај 2023 (МИА) - Европските можности за македонското земјоделство и руралниот разво...

Дебата за предизвиците во програмирањето и реализацијата на програмата ИПАРД III (2021 – 2027)

Дебата за предизвиците во програмирањето и реализацијата на програмата ИПАРД III (2021 – 2027)

Скопје, 29 септември 2021 (МИА) - Националната конвенција за Европската Унија во Северна Македонија ден...

Image

Остани поврзан