• четврток, 20 јуни 2024

Антоанела Димитриевска, Велес

Последно најавување: Friday, 15 December 2023, 10:31 am

 Во Велес се одржа Форум за крводарителство  

 Во Велес се одржа Форум за крводарителство  

Велес, 15 јуни 2024 (МИА) - Форум за крводарителство на тема „Нови концепти за мотивирање при доброволното крв...

Изложба на кинеска калиграфија отворена во Велес

Изложба на кинеска калиграфија отворена во Велес

Велес,15 јуни 2024 (МИА) - Во Ликовниот салон во Велес синоќа беше отворена изложба на кинеска калиграфија на...

Отворена изложба на фотографии „Украина:Воено злосторство“

Отворена изложба на фотографии „Украина:Воено злосторство“

Скопје,13 јуни 2024 (МИА) - Во рамки на програмата за работа за 2024 година на Фондациите Отворено општество З...

Реконструкција на главните велешки улици „Гоце Делчев“ и „Страшо Пинџур“

Реконструкција на главните велешки улици „Гоце Делчев“ и „Страшо Пинџур“

Велес,13 јуни 2024 (МИА) - Со средства од општинскиот буџет се  реконструираат улиците „Гоце Делчев и „Ст...

Велешките крводарители самоиницијативно во Службата за трансфузиона медицина даруваа 31 крвна единица

Велешките крводарители самоиницијативно во Службата за трансфузиона медицина даруваа 31 крвна единиц...

Велес,13 јуни 2024 (МИА) - Во Службата за трансфузиона медицина во Велес која е во склоп на Институтот за тран...

Во Скопје отворена групна изложба „Цртај македонски јазик со глаголица“

Во Скопје отворена групна изложба „Цртај македонски јазик со глаголица“

Скопје 13 јуни 2024(МИА) - Во рамки на богатата културна понуда на Град Скопје како Европска престолнина на ку...

Отстранета дива депонија на улицата „Московска“ во Општина Карпош

Отстранета дива депонија на улицата „Московска“ во Општина Карпош

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Во текот на изминатите неколку дена, повторно е забележано зачестено одлагање отп...

Повторно уништена урбана опрема и реквизити на детско игралиште во Општина Центар

Повторно уништена урбана опрема и реквизити на детско игралиште во Општина Центар

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Во текот на изминатите денови непознати сторители уништиле дел од урбаната опрема...

Објавена книгата за деца и млади „Маѓепсаната училница“ од чешката писателка Ивона Бжезинова

Објавена книгата за деца и млади „Маѓепсаната училница“ од чешката писателка Ивона Бжезинова

Велес,12 јуни 2024 (МИА) - Во издание на „Бата прес“ објавена е книгата за деца и млади „Маѓепсана училница“ од познатата чешка...

Општина Илинден и годинава со финансиска поддршка за спортистите

Општина Илинден и годинава со финансиска поддршка за спортистите

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Општина Илинден и годинава објави Јавен повик за доделување еднократна финансиска...

Промовиран „Кој го уби Едгар Алан По“ на Владо Јаневски, психолошки роман со магична реалистичност

Промовиран „Кој го уби Едгар Алан По“ на Владо Јаневски, психолошки роман со магична реалистичност

Скопје,12 јуни 2024 (МИА) - Новиот роман на писателот Владо Јаневски, „Кој го уби Едгар Алан По“ беше промовир...

Image