• петок, 21 јуни 2024
Во Мексико претседателски, парламентарни и локални избори, шанса за прва претседателка

Во Мексико претседателски, парламентарни и локални избори, шанса за прва претседателка

Мексико Сити, 2 јуни 2024 (МИА)  - Во Мексико денеска се одржуваат претседателски, парламентарн...

ДИК ги објави првичните резултати од претседателските избори, Силјановска Давкова со повеќе од двојна предност пред Пендаровски

ДИК ги објави првичните резултати од претседателските избори, Силјановска Давкова со повеќе од двојна предност пред Пендаровски

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) на прес-конференција ги објави првичните...

Излезеноста на парламентарните избори до 13 часот 25.84 отсто, на претседателските  23.95 отсто

Излезеноста на парламентарните избори до 13 часот 25.84 отсто, на претседателските 23.95 отсто

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - До 13 часот пристигнати се податоци за излезеност на гласачите за Претсед...

Излезеноста во Струга до 11 часот за претседател 7, а за парламентарни 9 отсто, во Вевчани 21 процент

Излезеноста во Струга до 11 часот за претседател 7, а за парламентарни 9 отсто, во Вевчани 21 процент

Струга, 8 мај 2024 (МИА) - За парламентарните избори во Струга и струшко до 11 часот излезноста е де...

Во Куманово за претседателските избори, излезеноста до 11 часот e 11,72 за парламентарните е 12,87 отсто

Во Куманово за претседателските избори, излезеноста до 11 часот e 11,72 за парламентарните е 12,87 отсто

Куманово, 8 мај 2024 (МИА) - Според податоците на Држвната изборна комисија, во Куманово за претседа...

Во Долнени до 9 часот гласале 1,73 отсто за претседателските и  2,34 отсто за парламентарните избори

Во Долнени до 9 часот гласале 1,73 отсто за претседателските и 2,34 отсто за парламентарните избори

Прилеп, 8 мај 2024 (МИА) - Во мултиетничката општина Долнени гласањето се одвива без проблеми, инфор...

Сите досегашни претседатели

Сите досегашни претседатели

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) – Во Република Северна Македонија денеска се о...

Право на глас на претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 гласачи

Право на глас на претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 гласачи

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - На вториот круг од претседателските избори п...

Двојните избори ги следат 1303 домашни и 860 странски набљудувачи, акредитирани за известување се и 83 странски новинари

Двојните избори ги следат 1303 домашни и 860 странски набљудувачи, акредитирани за известување се и 83 странски новинари

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - За вториот круг од претседателските избори и...

Втор круг од претседателските избори

Втор круг од претседателските избори

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Во земјава денеска се одржува вториот круг о...

Џафери се сретна со членови на Европскиот Парламент: Изборите ќе го одредат правецот на движење на Северна Македонија

Џафери се сретна со членови на Европскиот Парламент: Изборите ќе го одредат правецот на движење на Северна Македонија

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Техничкиот премиер Талат Џафери, денеска во Владата се сретна со делегаци...

На полноќ настапува молк пред вториот круг од претседателските и парламентарните избори на 8 мај

На полноќ настапува молк пред вториот круг од претседателските и парламентарните избори на 8 мај

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - Последен ден од кампањата за вториот круг од седмите претседателски избор...

Право на глас на вториот круг од претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 избирачи

Право на глас на вториот круг од претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 избирачи

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - На 8 мај, на вториот круг од претседателските избори право на глас имаат...

За изборите на 8 мај акредитирани 1078 домашни и 770 странски набљудувачи

За изборите на 8 мај акредитирани 1078 домашни и 770 странски набљудувачи

Скопје, 4 мај 2024 (МИА) - За вториот круг од претседателските избори и парламентарните избори на 8...

На помалку од една недела од двојните избори на 8 мај, партиите и коалициите продолжуваат со постизборни владини комбинаторики

На помалку од една недела од двојните избори на 8 мај, партиите и коалициите продолжуваат со постизборни владини комбинаторики

Скопје, 3 мај 2024 (МИА) - На помалку од една недела од двојните избори на 8 мај, кандидатите за пре...

Image

Остани поврзан