• петок, 21 јуни 2024
Парламентарните избори во Австрија ќе се одржат на 29 септември

Парламентарните избори во Австрија ќе се одржат на 29 септември

Виена, 12 јуни 2024 (МИА) - Австриската Влада денеска соопшти дека парламентарните избори во таа зем...

Во Мексико претседателски, парламентарни и локални избори, шанса за прва претседателка

Во Мексико претседателски, парламентарни и локални избори, шанса за прва претседателка

Мексико Сити, 2 јуни 2024 (МИА)  - Во Мексико денеска се одржуваат претседателски, парламентарн...

ДИК: Завршија парламентарните избори, Азизи нов пратеник на местото на Касами

ДИК: Завршија парламентарните избори, Азизи нов пратеник на местото на Касами

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Државната изборна комисија (ДИК) денеска донесе заклучок за завршување н...

Голема победа на десничарската опозиција во Северна Македонија на парламентарните и претседателските избори

Голема победа на десничарската опозиција во Северна Македонија на парламентарните и претседателските избори

9 мај 2024 Хина   Десничарската опозиција во Северна М...

Претседателката на ДОМ поднесе оставка

Претседателката на ДОМ поднесе оставка

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Претседателката на ДОМ Маја Морачанин вечерва на Фејсбук соопшти дека под...

ДИК со првични резултати од парламентарните избори: Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ освои 59 пратенички мандати (ДПЛ)

ДИК со првични резултати од парламентарните избори: Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ освои 59 пратенички мандати (ДПЛ)

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Од преброени гласови во 3.270 избирачки мест...

ДИК со првични резултати од парламентарните избори: Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ освои 59 пратенички мандати

ДИК со првични резултати од парламентарните избори: Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ освои 59 пратенички мандати

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Од преброени гласови во 3.270 избирачки места, Коалицијата предводена од...

Проекција на идниот собраниски состав: ВМРО-ДПМНЕ - 59 пратеници, ДУИ - 19, СДСМ - 18, Вреди - 13, Левица - 6, ЗНАМ - 5

Проекција на идниот собраниски состав: ВМРО-ДПМНЕ - 59 пратеници, ДУИ - 19, СДСМ - 18, Вреди - 13, Левица - 6, ЗНАМ - 5

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Според проекциите на ДИК, од досега преброените гласови Коалицијата „Твој...

ДИК парламентарните избори: ВМРО-ДПМНЕ 39,14%, ДУИ 17,46%, Вреди 14,41%, СДСМ 13,21%, Левица 6,44%, ЗНАМ 4,72%

ДИК парламентарните избори: ВМРО-ДПМНЕ 39,14%, ДУИ 17,46%, Вреди 14,41%, СДСМ 13,21%, Левица 6,44%, ЗНАМ 4,72%

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) – Првичните резултати од денешните парламентарни избори што Државната избор...

ДИК парламентарните избори: ВМРО-ДПМНЕ 35,70%, ДУИ 20,48%, Вреди 17,37%, СДСМ 12,14%, Левица 5,74%, ЗНАМ 4,18%

ДИК парламентарните избори: ВМРО-ДПМНЕ 35,70%, ДУИ 20,48%, Вреди 17,37%, СДСМ 12,14%, Левица 5,74%, ЗНАМ 4,18%

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) – Првичните резултати од денешните парламентарни избори што Државната избор...

Излезеноста на парламентарните избори до 13 часот 25.84 отсто, на претседателските  23.95 отсто

Излезеноста на парламентарните избори до 13 часот 25.84 отсто, на претседателските 23.95 отсто

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - До 13 часот пристигнати се податоци за излезеност на гласачите за Претсед...

Излезеноста во Струга до 11 часот за претседател 7, а за парламентарни 9 отсто, во Вевчани 21 процент

Излезеноста во Струга до 11 часот за претседател 7, а за парламентарни 9 отсто, во Вевчани 21 процент

Струга, 8 мај 2024 (МИА) - За парламентарните избори во Струга и струшко до 11 часот излезноста е де...

Во Куманово за претседателските избори, излезеноста до 11 часот e 11,72 за парламентарните е 12,87 отсто

Во Куманово за претседателските избори, излезеноста до 11 часот e 11,72 за парламентарните е 12,87 отсто

Куманово, 8 мај 2024 (МИА) - Според податоците на Држвната изборна комисија, во Куманово за претседа...

Во Долнени до 9 часот гласале 1,73 отсто за претседателските и  2,34 отсто за парламентарните избори

Во Долнени до 9 часот гласале 1,73 отсто за претседателските и 2,34 отсто за парламентарните избори

Прилеп, 8 мај 2024 (МИА) - Во мултиетничката општина Долнени гласањето се одвива без проблеми, инфор...

Право на глас на претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 гласачи

Право на глас на претседателските избори имаат 1.814.317, а на парламентарните 1.815.350 гласачи

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - На вториот круг од претседателските избори п...

Image

Остани поврзан