• четврток, 18 јули 2024
ДИК: Излезеноста до 18:30 часот 55,1 отсто

ДИК: Излезеноста до 18:30 часот 55,1 отсто

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките места на кои се...

ДИК: До 17 часот излезеноста 45,88 отсто

ДИК: До 17 часот излезеноста 45,88 отсто

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - До 17 чaсот, од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките мес...

Во Делчево и Македонска Каменица над 13.500 избирачи го оствариле своето право на глас до 17 часот

Во Делчево и Македонска Каменица над 13.500 избирачи го оствариле своето право на глас до 17 часот

Делчево, 8 мај 2024 (МИА) - Вкупно 7 039 граѓани од евидентираните 14 515 гласачи во вториот круг од...

Во Куманово за претседателските избори, излезеноста до 17 часот e 37,66, за парламентарните е 44,82 отсто

Во Куманово за претседателските избори, излезеноста до 17 часот e 37,66, за парламентарните е 44,82 отсто

Куманово, 8 мај 2024 (МИА) - Според податоците на Државната изборна комисија (ДИК), во Куманово за П...

Во Кавадарци до 17 часот со 51,23 отсто излезеност за претседателски и 51,29 за парламентарни избори 

Во Кавадарци до 17 часот со 51,23 отсто излезеност за претседателски и 51,29 за парламентарни избори 

Кавадарци, Росоман 8 мај 2024 (МИА) - Во Кавадарци до 17 часот е евидентирана 51,23 отсто излезеност...

Во Велес до 17 часот излезеноста е 47,19 отсто на претседателските и 47,93 отсто на парламентарните, а во Градско 52,77 за претседателските и 52,74 отсто за парламентарните избори

Во Велес до 17 часот излезеноста е 47,19 отсто на претседателските и 47,93 отсто на парламентарните, а во Градско 52,77 за претседателските и 52,74 от...

Велес, 8 мај 2024 (МИА) - Во Велес и велешко на сите 84 избирачки места до 17 часот на гласање во вт...

Над 50 проценти излезеност во Берово и Пехчево до 17 часот

Над 50 проценти излезеност во Берово и Пехчево до 17 часот

Берово, 8 мај 2024 (МИА) - Во општините Берово и Пехчево излезеноста на парламентарните и вториот кр...

Прес-конференција на Државната изборна комсиија (во живо)

Прес-конференција на Државната изборна комсиија (во живо)

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Прес-конференција на Државната изборна комисија за гласањето на вториот к...

Во Гостивар до 15 часот излезеноста за претседателските под 20 проценти, за парламентарните 26,6 проценти

Во Гостивар до 15 часот излезеноста за претседателските под 20 проценти, за парламентарните 26,6 проценти

Гостивар, 8 мај 2024 (МИА) – По последниот пресек за излезеноста на изборите во општина Гостивар гра...

ОИК: Во Штип, Пробиштип, Свети Николе и Карбинци мирен изборен ден

ОИК: Во Штип, Пробиштип, Свети Николе и Карбинци мирен изборен ден

Штип, 8 мај 2024 (МИА)  - Во Општина Штип до 15 часот за претседтелските избори гласале 38,90 о...

До 15 часот во Прилеп гласале над 42 проценти од избирачите

До 15 часот во Прилеп гласале над 42 проценти од избирачите

Прилеп, 8 мај 2024 (МИА)  - До 15 часот во Прилеп денеска на двојните избори на гласање излегле...

Излезеноста на парламентарните избори до 13 часот 25.84 отсто, на претседателските  23.95 отсто

Излезеноста на парламентарните избори до 13 часот 25.84 отсто, на претседателските 23.95 отсто

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - До 13 часот пристигнати се податоци за излезеност на гласачите за Претсед...

До 13 часот во Дебар 9 отсто излезeност за претседателските и 15 отсто за парламентарните избори,  во Центар Жупа 9,34  односно 9,38 отсто

До 13 часот во Дебар 9 отсто излезeност за претседателските и 15 отсто за парламентарните избори, во Центар Жупа 9,34 односно 9,38 отсто

Дебар, 8 мај 2024 (МИА) - Изборниот ден во општините Дебар и Центар Жупа минува тековно, со поголема...

Излезеноста во Струга до 11 часот за претседател 7, а за парламентарни 9 отсто, во Вевчани 21 процент

Излезеноста во Струга до 11 часот за претседател 7, а за парламентарни 9 отсто, во Вевчани 21 процент

Струга, 8 мај 2024 (МИА) - За парламентарните избори во Струга и струшко до 11 часот излезноста е де...

Во Куманово за претседателските избори, излезеноста до 11 часот e 11,72 за парламентарните е 12,87 отсто

Во Куманово за претседателските избори, излезеноста до 11 часот e 11,72 за парламентарните е 12,87 отсто

Куманово, 8 мај 2024 (МИА) - Според податоците на Држвната изборна комисија, во Куманово за претседа...

Image

Остани поврзан