• четврток, 18 јули 2024
„Аваја“ ги оцени како недемократски парламентарните избори

„Аваја“ ги оцени како недемократски парламентарните избори

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Претставниците од политичката партија „Аваја“ на денешниот брифинг со ни...

Кариман: Аваја има моќ да ја обликува иднината на ромската заедница

Кариман: Аваја има моќ да ја обликува иднината на ромската заедница

Скопје, 6 мај 2024 „Ние сме на прагот на историски момент – момент кога имаме моќ да ја обли...

Аваја: Треба да се искористи потенцијалот на ромската заедница

Аваја: Треба да се искористи потенцијалот на ромската заедница

Скопје, 5 мај 2024   Ромската заедница има најмлада популација во државата и тој п...

Кариман од Кавадарци: Аваја е новиот извор на надеж и спас за ромскиот народ

Кариман од Кавадарци: Аваја е новиот извор на надеж и спас за ромскиот народ

 Кавадарци, 29 април 2024 (МИА) - И големите и малите партии, вклучително и ромските партии со...

АВАЈА: Државата не прави ништо за Ромите

АВАЈА: Државата не прави ништо за Ромите

Скопје, 28 април 2024Ромската заедница во Македонија најмногу ја болат дискриминацијата, отс...

Претставници на партијата Аваја на средба со жители од Виница

Претставници на партијата Аваја на средба со жители од Виница

22 април 2024  Политичката партија Аваја, вечерва, одржа средба со жителите на Виница.

Аваја со опомена пред тужба против Самка Ибраимовски

Аваја со опомена пред тужба против Самка Ибраимовски

6 април 2024  Политичката партија Аваја поднесе опомена пред тужба против лидерот на па...

Аваја ќе учествува самостојно на изборите со кандидати за пратеници Роми во четири изборни единици

Аваја ќе учествува самостојно на изборите со кандидати за пратеници Роми во четири изборни единици

Скопје, 5 април 2024 (МИА) – Листи за изборните единици 3, 4, 5 и 6 со...

АВАЈА, нова политичка партија на Ромите

АВАЈА, нова политичка партија на Ромите

Скопје, 3 април 2024 (МИА) - На македонската политичка сцена од неодамна има нова партија на Ромите...

„Аваја“ донираше амбулантно возило за Поликлиниката Чаир

„Аваја“ донираше амбулантно возило за Поликлиниката Чаир

Скопје, 25 ноември 2022 (МИА) - Граѓанското движење „Аваја“ денеска донираше амбулантно возило за Полик...

Image

Остани поврзан