• вторник, 16 јули 2024
Нема повеќе билети за промоцијата на Мбапе

Нема повеќе билети за промоцијата на Мбапе

Мадрид, 14 јули 2024 (МИА) - Претставувањето на Килијан Мбапе во неговиот нов клуб Реал Мадрид веќе...

Промовирана стихозбирката „Македонствување

Промовирана стихозбирката „Македонствување" од Десанка Николова

Крива Паланка, 12 јули 2024 (МИА) - Стихозбирката „Македонствување" од поетесата Десанка Николова од...

Промоција на книгата „Орото да не ни застане“ на „Скопско лето“

Промоција на книгата „Орото да не ни застане“ на „Скопско лето“

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) - Во рамки на 45. „Скопско лето“, вечер од 20.30 часот во Сули ан ќе биде...

Промоцијата на Мбапе во Мадрид на 16 јули

Промоцијата на Мбапе во Мадрид на 16 јули

Мадрид, 10 јули 2024 (МИА) – Шпанскиот фудбалски шампион Реал Мадрид официјално ќе го претстави...

Промоција на романот „Последното име на иднината“ од Живко Грозданоски во Софија

Промоција на романот „Последното име на иднината“ од Живко Грозданоски во Софија

Скопје, 4 јули 2024 (МИА) - Во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Соф...

Промоција на книгата „Уметност и револуција“ од Гералд Рауниг

Промоција на книгата „Уметност и револуција“ од Гералд Рауниг

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) - Во „Чифте амам“ во Скопје вечер ќе биде промовирана книгата „Уметност и...

Промовирана поштенската марка посветена на фенилкетонурија

Промовирана поштенската марка посветена на фенилкетонурија

Скопје, 1 јули 2024 (МИА) - Здружението за помош на лица со фенилкетонурија ПКУ „Херои“ денеска ја п...

Промоција на првата европска брошура за ендометријален карцином

Промоција на првата европска брошура за ендометријален карцином

Скопје, 28 јуни 2024 (МИА) - Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство од Скопје и Здруж...

Промовиран речник со игровни активности за усвојување, утврдување и примена на поимите од медиумска писменост

Промовиран речник со игровни активности за усвојување, утврдување и примена на поимите од медиумска писменост

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Крстозбори, лавиринти, детективски игри, анаграми и други игровни актив...

„РЕфлексии“ - Промоција на нова колекција на „Капка“ во Лаб дизајн маркет

„РЕфлексии“ - Промоција на нова колекција на „Капка“ во Лаб дизајн маркет

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Во изложбениот салон „Лаб дизајн маркет“ денеска ќе биде промовирана но...

Промоција на монографијата за Заре Лазаревски, творецот на СКИ - центарот Маврово

Промоција на монографијата за Заре Лазаревски, творецот на СКИ - центарот Маврово

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Монографија „Приказна за големиот визионер, креатор и градител Заре Лаз...

Промоција на Речник на поими од медиумска писменост

Промоција на Речник на поими од медиумска писменост

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) – Во Американското катче во зградата на Економскиот факултет при УКИМ, де...

Презентација на истражување за медиумската писменост кај учениците во прва и втора година

Презентација на истражување за медиумската писменост кај учениците во прва и втора година

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска ќе...

Промовирана „Книга за Петре“, македонските писатели му искажуваат почит на Петре М. Андреевски, ставајќи го во своите раскази

Промовирана „Книга за Петре“, македонските писатели му искажуваат почит на Петре М. Андреевски, ставајќи го во своите раскази

Скопје, 25 јуни 2024 (МИА) - И да не ни оставеше ништо друго, освен бисерот на светската љубовна лир...

Промоција на двајца млади автори и книжарница на тркала во Крива Паланка 

Промоција на двајца млади автори и книжарница на тркала во Крива Паланка 

Крива Паланка, 19 јуни 2024 (МИА) - Книжарницата на тркала „Зборче“ на издавачката куќа „Антолог“ де...

Image

Остани поврзан