• вторник, 16 јули 2024
Зајкова демантира дека партијата размислува да премине кон мнозинството

Зајкова демантира дека партијата размислува да премине кон мнозинството

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Претседателката на Либерално-демократската партија (ЛДП) Моника Зајкова...

Зајкова: Забрзана ЕУ интеграција е клучот за иднината на Македонија

Зајкова: Забрзана ЕУ интеграција е клучот за иднината на Македонија

16 мај 2024  Придобивките од членството во ЕУ, значително ги надминуваат сегашните пред...

Зајкова: Ќе бидам во Првата изборна единица, највисока цел е членството во ЕУ

Зајкова: Ќе бидам во Првата изборна единица, највисока цел е членството во ЕУ

Скопје, 19 март 2024 (МИА) - Претседателката на Либерално-демократска партија (ЛДП) Моника Зајкова в...

Зајкова: Ако целите од Пржино се постигнати, не треба да имаме техничка влада

Зајкова: Ако целите од Пржино се постигнати, не треба да имаме техничка влада

Скопје, 8 февруари 2024  Ние како пратеници дадовме зелено светло за функционирање на т...

Зајкова: ЛДП треба да биде предводник на европската коалиција, бидејќи најжестоко се бори за тие вредности

Зајкова: ЛДП треба да биде предводник на европската коалиција, бидејќи најжестоко се бори за тие вредности

Скопје, 26 декември 2023  Претседателката на Либерално демократската партија (ЛДП) Мони...

Зајкова во Софија: Ни треба Европа обединета и стабилна, со променет пристап за проширување

Зајкова во Софија: Ни треба Европа обединета и стабилна, со променет пристап за проширување

Скопје, 26 ноември 2023 Потребен ни е нов пристап за проширувањето за да имаме европска ста...

Зајкова: Менталното здравје е право, а не привилегија

Зајкова: Менталното здравје е право, а не привилегија

Скопје, 12 октомври 2023 Менталното здравје не е тема која ја засега само Македонија, туку и...

Зајкова: „Либерално општество“ е неограничено поле за политичка акција на ЛДП преку создавање на политики заедно со граѓаните

Зајкова: „Либерално општество“ е неограничено поле за политичка акција на ЛДП преку создавање на политики заедно со граѓаните

Скопје, 16 септември 2023 Наша обврска е Македонија да стане земја на европски вредности во...

Зајкова: Кој е планот на опозицијата или планираат повторно да нè остават во чекалната уште 17 години?

Зајкова: Кој е планот на опозицијата или планираат повторно да нè остават во чекалната уште 17 години?

Скопје, 18 август 2023 Исправени сме пред одговорноста да донесеме одлука која што сушти...

Зајкова: Секој човечки живот е важен, не смееме да се плашиме да го кренеме гласот против нечовечните, тирански режими

Зајкова: Секој човечки живот е важен, не смееме да се плашиме да го кренеме гласот против нечовечните, тирански режими

Скопје, 9 јуни 2023  Исправени сме пред новата мрачна реалност, секојдневни конфликти,...

Зајкова: Да се зголеми периодот на застарување на казните, особено за избрани и именувани лица

Зајкова: Да се зголеми периодот на застарување на казните, особено за избрани и именувани лица

Скопје, 28 април 2023 (МИА) - Пратениците од Либерално-демократската партија во Собранието поднесоа...

Зајкова-Танги: Преку соработка со меѓународните партнери креираме подобра европска иднина за граѓаните

Зајкова-Танги: Преку соработка со меѓународните партнери креираме подобра европска иднина за граѓаните

Скопје, 22 март 2023  Европската интеграција на Македонија, актуелните политички случув...

Зајкова за МИА: Најважно е да останеме отворени за сите прогресивни струи во државата, навистина да се реформираме и да ја движиме државата кон ЕУ

Зајкова за МИА: Најважно е да останеме отворени за сите прогресивни струи во државата, навистина да се реформираме и да ја движиме државата кон ЕУ

Скопје, 24 ноември 2022 (МИА) - Моника Зајкова во неделата стана претседателка на Либерлано-демократска...

Зајкова: ЛДП ја гледам како сериозен фактор без кој не би можела да се формира ниту една Влада во иднина

Зајкова: ЛДП ја гледам како сериозен фактор без кој не би можела да се формира ниту една Влада во иднина

Скопје, 20 ноември 2022 (МИА) - Во ЛДП созреа времето за првата жена претседател. Изразувам подготвенос...

Зајкова: Потребно е да се слуша само чистиот студентски глас

Зајкова: Потребно е да се слуша само чистиот студентски глас

16 ноември 2022  Никој не е победник, осве...

Image

Остани поврзан