• недела, 14 јули 2024
Расправа во Врховниот суд дали државата е одговорна што македонските граѓани дишат загаден воздух

Расправа во Врховниот суд дали државата е одговорна што македонските граѓани дишат загаден воздух

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) – Врховниот суд на Република Северна Македонија, денеска на општа седница...

Управниот суд ја одби како неоснована тужбата на Европскиот фронт за решението на ДИК за прегласувањето во Желино

Управниот суд ја одби како неоснована тужбата на Европскиот фронт за решението на ДИК за прегласувањето во Желино

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Управниот суд на синоќа одржана јавна распр...

Управниот суд одржува јавна расправа за тужбата на Европскиот фронт за прегласувањето во Ларце

Управниот суд одржува јавна расправа за тужбата на Европскиот фронт за прегласувањето во Ларце

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Управниот суд вечерва одржува јавна расправа по предметот оформен по под...

Управниот суд оформи предмет за тужбата од Европскиот фронт на решението на ДИК за прегласувањето во Желино

Управниот суд оформи предмет за тужбата од Европскиот фронт на решението на ДИК за прегласувањето во Желино

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Управниот суд соопшти дека е оформен предмет за тужбата што синоќа ја по...

Коалицијата „Европски фронт“ поднела тужба пред Управниот суд на решението на ДИК за прегласувањето во Желино

Коалицијата „Европски фронт“ поднела тужба пред Управниот суд на решението на ДИК за прегласувањето во Желино

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) – До Управниот суд вечерва е...

Прегласување на седум избирачки места за парламентарните избори на 22 мај, ДУИ смета дека се прави изборен инжинеринг

Прегласување на седум избирачки места за парламентарните избори на 22 мај, ДУИ смета дека се прави изборен инжинеринг

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Прегласувањето на седумте избирачки места во петтата и шестата изборна е...

Управен суд ги одби како неосновани сите седум тужби од „Европски фронт“

Управен суд ги одби како неосновани сите седум тужби од „Европски фронт“

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Управниот суд синоќа ги одби како неоснован...

Коалиција „Вреди“: Правдата победи, волјата на граѓаните ќе надвладее

Коалиција „Вреди“: Правдата победи, волјата на граѓаните ќе надвладее

Скопје, 18 мај 2024  Ја поздравуваме одлуката на Управниот...

За десетина дена би можел да се знае составот на новата влада, обвинувања за притисоци за решенијата и одлуките за поништеното гласање

За десетина дена би можел да се знае составот на новата влада, обвинувања за притисоци за решенијата и одлуките за поништеното гласање

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - До крајот на идната недела се очекува да се постигне договор околу иднат...

Здружението на судии изразува загриженост за изјавите на поединци со кои директно или индиректно се врши притисок врз судиите

Здружението на судии изразува загриженост за изјавите на поединци со кои директно или индиректно се врши притисок врз судиите

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Здружението на судии во врска со денешната реакција на Управниот суд на...

Претседателот на Управниот суд Сејднини ги отфрла тврдењата дека врши притисок врз судиите кои одлучуваат за тужбите на Европскиот фронт

Претседателот на Управниот суд Сејднини ги отфрла тврдењата дека врши притисок врз судиите кои одлучуваат за тужбите на Европскиот фронт

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Управниот суд Бурим Сејдини вечерва на прес-конференциј...

Управен суд ја одби тужбата на „Европски фронт“ за избирачкото место 1470 во Долнени 

Управен суд ја одби тужбата на „Европски фронт“ за избирачкото место 1470 во Долнени 

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Управниот суд денеска ја одби како неоснована тужбата од Коалицијата „Ев...

Европски фронт обвинува за јавен политички притисок врз Управниот суд

Европски фронт обвинува за јавен политички притисок врз Управниот суд

Скопје, 17 мај 2024  Европскиот фронт со голема загриженост ги проследи денешните сканд...

Управен одржа јавна расправа по тужбата на решението за прегласувње во ИМ 1194 во Крушево

Управен одржа јавна расправа по тужбата на решението за прегласувње во ИМ 1194 во Крушево

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) -  Управниот суд на јавна седница денеска расправаше по тужбата од Ко...

Управниот суд денеска ќе расправа по тужбите на Европскиот фронт

Управниот суд денеска ќе расправа по тужбите на Европскиот фронт

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Во Управниот суд за денеска се закажани седум јавни седници на кои треба...

Image

Остани поврзан