• недела, 14 јули 2024
Промоција на хибридната инклузивна сликовница „Шарени ириси“

Промоција на хибридната инклузивна сликовница „Шарени ириси“

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Во рамки на првото издание на Фестивалот за литература и општа култура „...

Промоција на сликовницата „Другарко“ од Денис Јанкуловски – Космонаутко

Промоција на сликовницата „Другарко“ од Денис Јанкуловски – Космонаутко

Скопје, 11 мај 2024 (МИА) - Сликовницата „Другарко“ од авторот Денис Ја...

Промоција и театарска претстава инспирирана од сликовницата „Лефти и Рајти си најдоа дом“

Промоција и театарска претстава инспирирана од сликовницата „Лефти и Рајти си најдоа дом“

Скопје, 19 ноември 2023 (МИА) - Сликовницата „Лефти и Рајти си најдоа дом“ од Наташа Дукоска, во изд...

Претстава за деца „Лефти и Рајти си најдоа дом“ по истоимената сликовница на 19 ноември

Претстава за деца „Лефти и Рајти си најдоа дом“ по истоимената сликовница на 19 ноември

Скопје, 15 ноември 2023 (МИА) - Театарска претстава за деца „Лефти и Рајти си најдоа дом“ создадена...

Промоција на „Сликовница...зборовница“ од Мила Гулеска – Ноневска

Промоција на „Сликовница...зборовница“ од Мила Гулеска – Ноневска

Скопје, 24 октомври 2023 (МИА) -  Во кафе книжарницата „Буква“ денеска ќе биде промовирана слик...

Костадиновска-Стојчевска: Сликовницата е сериозна работа, на секоја одделно треба да ѝ се пристапи како на уметничко дело

Костадиновска-Стојчевска: Сликовницата е сериозна работа, на секоја одделно треба да ѝ се пристапи како на уметничко дело

Скопје, 25 мај 2023 (МИА) - Сликовницата е сериозна работа и на секоја одделно треба да ѝ се пристап...

Промоција на сликовницата „Приказна за малиот Уг“ од Ирина Атанаскова

Промоција на сликовницата „Приказна за малиот Уг“ од Ирина Атанаскова

Скопје, 22 октомври 2022 (МИА) - Издавачката куќа „Чудна шума“, денеска, во Скопје, ќе ја промовира сли...

Промоција на сликовницата „Страшна ноќ“ од едицијата „Старо купувам“

Промоција на сликовницата „Страшна ноќ“ од едицијата „Старо купувам“

Скопје, 21 октомври 2022 (МИА) - Во Културно...

Промовирана инклузивната сликовница со брајово писмо „Другарите од зоолошката градина“

Промовирана инклузивната сликовница со брајово писмо „Другарите од зоолошката градина“

Скопје, 6 октомври 2022 (МИА) - Дечињата и воспитниот кадар од градинката „Орце Николов“ денеска органи...

Промоција на сликовницата „Што виде бубамарата?“

Промоција на сликовницата „Што виде бубамарата?“

Скопје, 26 септември 2021 (МИА) - Во кафе-книжарницата „Буква“ денеска ќе биде промовирана сликовницата...

Сликовницата „Три мали волчиња“ од грчки преведена на македонски јазик

Сликовницата „Три мали волчиња“ од грчки преведена на македонски јазик

Скопје, 7 април 2021 (МИА) - Во книжарниците на ТРИ пристигна сликовницата за на...

Пол Макартни со нова сликовница за деца

Пол Макартни со нова сликовница за деца

Лондон, 19 март 2021 (МИА) - Британскиот поп-пејач и писател Пол Маккартни во септември ќе го издаде вт...

Онлајн промоција на сликовницата „Денеска ти нема да играш“ насочена кон булингот

Онлајн промоција на сликовницата „Денеска ти нема да играш“ насочена кон булингот

Скопје, 4 февруари 2021 (МИА) - Сликовницата „Денеска ти нема да играш“ од шпанската авторка Пилар Сера...

„Ганс ен роузес“ објавуваат сликовница за деца

„Ганс ен роузес“ објавуваат сликовница за деца

Лос Анџелес, 13 мај 2020 (МИА) - Рок-групата „Ганс ен роузес“ објавув...

Image

Остани поврзан