• четврток, 18 јули 2024
ЈП Комунална хигиена-Скопје: Отпадот во Општина Чаир секојдневно се собира и се транспортира без никаков застој

ЈП Комунална хигиена-Скопје: Отпадот во Општина Чаир секојдневно се собира и се транспортира без никаков застој

Скопје, 10 јули 2024 ЈП Комунална хигиена-Скопје ја демантира изјавата на градоначалникот на...

Пожарникари со пет противпожарни возила гаснат опожарени отпад и сува трева кај Кванташки пазар

Пожарникари со пет противпожарни возила гаснат опожарени отпад и сува трева кај Кванташки пазар

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) - Горат отпад и сува трева во близина на Кванташкиот пазар во општина Гази...

Отстранети 330 кубни метри отпад од диви депонии во неколку скопски општини

Отстранети 330 кубни метри отпад од диви депонии во неколку скопски општини

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) - Во текот на изминатите неколку дена, ЈП „Комунална хигиена“ -Скопје реал...

Во општина Шуто Оризари во јуни подигнати и транспортирани 600 тони комунален отпад од домаќинствата

Во општина Шуто Оризари во јуни подигнати и транспортирани 600 тони комунален отпад од домаќинствата

Скопје, 1 јули 2024 (МИА) - Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ -Скопје денеска информира дека...

Отпадот од лозјата може паметно да се искористи, презентација пред лозари и винари во Кавадарци 

Отпадот од лозјата може паметно да се искористи, презентација пред лозари и винари во Кавадарци 

Кавадарци, 24 јуни 2024 (МИА) - Отпадот од лозјата може паметно да се искористи, беше заклучокот од...

Поставени наменски контејнери за електронски отпад во општина Зрновци

Поставени наменски контејнери за електронски отпад во општина Зрновци

Кочани, 6 јуни 2024 (МИА) – На неколку локации во општина Зрновци денеска беа поставени наменски кон...

Се чистеше отпад крај Тиквешко Езеро

Се чистеше отпад крај Тиквешко Езеро

Кавадарци, 5 јуни 2024 (МИА) - Еколошка акција беше реализирана денеска во Кавадарци, се чистеше отп...

Ново возило за комунален отпад на ЈКП „Илинден“

Ново возило за комунален отпад на ЈКП „Илинден“

Скопје 21 мај 2024 (МИА) - Денеска беше промовирано новото комунално возило на ЈКП „Илинден“ за соби...

Преку инфо табли на кејот на Вевчанска река ќе се подига свеста за хигиената кај вевчанци и посетителите

Преку инфо табли на кејот на Вевчанска река ќе се подига свеста за хигиената кај вевчанци и посетителите

Вевчани, 15 мај 2024 (МИА) - Еко - свест Вевчани постави инфо табли по кејот на Вевчанска река со по...

Лани 878 303 тони создаден комунален отпад, 503 килограми по жител

Лани 878 303 тони создаден комунален отпад, 503 килограми по жител

Скопје, 22 април 2024 (МИА) - Вкупното количество на создаден комунален отпад во 2023 година во држа...

Општина Пехчево потпиша договор за соработка и подршка во управувањето со посебни текови на отпад

Општина Пехчево потпиша договор за соработка и подршка во управувањето со посебни текови на отпад

Пехчево, 5 април 2024 (МИА) - Општина Пехчево застапувана од нејзиниот градоначалник Александар Кита...

Во Карбинци се поставуваат контејнери за електричен отпад

Во Карбинци се поставуваат контејнери за електричен отпад

Карбинци, 3 април 2024 (МИА) - Во Општина Карбинци за првпат се поставуваат контејнери за собирање н...

Усвоена изменетата Регулатива на ЕУ за транспорт на отпад 

Усвоена изменетата Регулатива на ЕУ за транспорт на отпад 

Брисел, 25 март 2024 (МИА) - Советот на ЕУ денеска, во последна инстанца, ги усвои измените на Регул...

Справување со отпадот и микропластиката и климатските цели, теми на Советот за животна средина 

Справување со отпадот и микропластиката и климатските цели, теми на Советот за животна средина 

Брисел, 25 март 2024 (МИА) - Начините за справување со текстилниот и прехранбениот отпад, намалување...

Штипска Брегалница се дави во отпад, пречистителната станица актуелна осум години

Штипска Брегалница се дави во отпад, пречистителната станица актуелна осум години

Штип,  24 март 2004 (МИА) - Пластични шишиња, ќеси, лименки, телев...

Image

Остани поврзан