• четврток, 18 јули 2024
Трудов инспектор направил увид по двете несреќи во рудник и фабрика за акумулатори во Пробиштип

Трудов инспектор направил увид по двете несреќи во рудник и фабрика за акумулатори во Пробиштип

Штип, 12 јуни 2024 (МИА) - Трудов инспектор бил на терен за да направи увид по несреќите на двајца р...

Министерство за правда на САД: Боинг може да се соочи со кривично гонење поради две несреќи на „737 Макс“

Министерство за правда на САД: Боинг може да се соочи со кривично гонење поради две несреќи на „737 Макс“

Вашингтон, 15 мај 2024 (МИА) - Американското Министерство за правда соопшти дека размислува дали да...

Шест најголеми несреќи на мостови во САД

Шест најголеми несреќи на мостови во САД

Вашингтон, 27 март 2024 (МИА) - Од 1960 до 2015 година, имало 35 големи...

Вонредни настани, црвен сигнал и либерализација во најава во железницата

Вонредни настани, црвен сигнал и либерализација во најава во железницата

Скопје, 22 јули 2023 (МИА) -  Вкупно 25 вонредни настани се регист...

Обилните дождови предизвикаа поплави и несреќи во Чешка

Обилните дождови предизвикаа поплави и несреќи во Чешка

Прага, 30 јуни 2022 (МИА) - Обилните дождови и невремето во Чешка денеска предизвикаа поплави и серија...

РСБСП: Матурските прослави нека поминат без сообраќајни инциденти

РСБСП: Матурските прослави нека поминат без сообраќајни инциденти

Скопје, 20 мај 2022 (МИА) - Републичкиот совет за безедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) во прес...

На патот Охрид – Кичево од почетокот на оваа година досега 15 сообраќајни несреќи

На патот Охрид – Кичево од почетокот на оваа година досега 15 сообраќајни несреќи

Охрид, 24 март 2021 (МИА) – Магистралниот патен правец Охрид – Кичево каде веќе пет години се...

Image

Остани поврзан