• четврток, 18 јули 2024
Без струја делови од општина Гази Баба

Без струја делови од општина Гази Баба

Скопје, 17 јули 2024 (МИА) - Поради планирани технички интервенции во електродистрибутивната мрежа,...

РЕК Битола стави во функција два блока и испорачува електрична енергија

РЕК Битола стави во функција два блока и испорачува електрична енергија

Скопје, 16 јули 2024 (МИА) - РЕК Битола стави во функција два блока и испорачува електрична енергија...

Без струја Службата за заeднички работи при Клинички Центар „Мајка Тереза“

Без струја Службата за заeднички работи при Клинички Центар „Мајка Тереза“

Скопје, 15 јули 2024 (МИА) - Без електрична енергија денеска ќе останат корисниците од Служба за заe...

Утре без струја Службата за заeднички работи при Клинички Центар „Мајка Тереза“

Утре без струја Службата за заeднички работи при Клинички Центар „Мајка Тереза“

Скопје, 14 јули 2024 (МИА) - Утре без електрична енергија ќе останат корис...

Корисниците на Дебар, неколку села и преминот „Блато“ утре ќе немаат електрична енергија

Корисниците на Дебар, неколку села и преминот „Блато“ утре ќе немаат електрична енергија

Дебар, 4 јули 2024 (МИА) – Корисниците од Дебар, селата Селокуќи, Спас, Баниште и Крифци, како и гра...

Без струја утре дел од општините Аеродром и Центар

Без струја утре дел од општините Аеродром и Центар

Скопје, 4 јули 2024 (МИА) - Од „ЕВН Македонија“ АД добиено е известување дека утре без електрична ен...

Од денеска струјата по нова, минимално зголемена цена

Од денеска струјата по нова, минимално зголемена цена

Скопје, 1 јули 2024 (МИА) – Сметките на потрошувачите на електрична енергија на регулираниот пазар,...

Коалиција „Влен“: Застанавме на страната на граѓаните,  Владата кажа „стоп“ за покачувањето на цената на струјата

Коалиција „Влен“: Застанавме на страната на граѓаните, Владата кажа „стоп“ за покачувањето на цената на струјата

Скопје, 28 јуни 2024 ВЛЕН застанува на страната на граѓаните. Нашата заедничка Влада и парла...

Електричната енергија во Турција од 1 јули ќе се зголеми за 38 отсто

Електричната енергија во Турција од 1 јули ќе се зголеми за 38 отсто

Aнкара, 28 јуни 2024 (МИА) - Турција ги зголемува тарифите за електрична енергија за 38 отсто од 1 ј...

ВМРО-ДПМНЕ: Владата спречи зголемување на цената на струјата

ВМРО-ДПМНЕ: Владата спречи зголемување на цената на струјата

Скопје, 28 јуни 2024 Владата на ВМРО-ДПМНЕ спречи зголемување на цената на струјата цено...

РКЕ ќе ја соопшти новата цена на електричната енергија, не се очекуваат ценовни шокови

РКЕ ќе ја соопшти новата цена на електричната енергија, не се очекуваат ценовни шокови

Скопје, 27 јуни 2024 (МИА) - Регулаторната комисија за енергетика денеска на прес-конференција се оч...

Без струја утре делови од општините Аеродром, Ѓорче Петров, Кисела Вода

Без струја утре делови од општините Аеродром, Ѓорче Петров, Кисела Вода

Скопје, 26 јуни 2024 (МИА) - Без струја утре ќе бидат делови од скопските општини Аеродром, Ѓорче Пе...

Бислимоски: Нема да има ценовни шокови кај електричната енергија за домаќинствата

Бислимоски: Нема да има ценовни шокови кај електричната енергија за домаќинствата

Скопје, 26 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски...

Верификувани мандататите на новите пратеници, дополнувањето на Законот за енергетика дадено на натамошна постапка

Верификувани мандататите на новите пратеници, дополнувањето на Законот за енергетика дадено на натамошна постапка

Скопје, 25 јуни 2024 (МИА) - Собранието денеска го даде на натамошна постапка предлогот за измени на...

Бислимоски:  Прекинот на струја во дел од регионот ја потврди неопходноста од инвестиции во енергетиката

Бислимоски: Прекинот на струја во дел од регионот ја потврди неопходноста од инвестиции во енергетиката

Скопје, 21 јуни 2024 (МИА) - Активирани се сите механизими за да не се...

Image

Остани поврзан