• петок, 21 јуни 2024
Мецола: Мишел е поканет да учествува на состанокот на лидерите на политичките групации во Европскиот парламент

Мецола: Мишел е поканет да учествува на состанокот на лидерите на политичките групации во Европскиот парламент

Брисел, 17 јуни 2024 (МИА) - Претседателката на Европскиот парламент (ЕП) Роберта Мецола вечерва на...

Мецола од Љубљана: Си поставив задача да ја доближам ЕУ до младите и различните

Мецола од Љубљана: Си поставив задача да ја доближам ЕУ до младите и различните

Љубљана, 26 март 2024 (МИА) - Претседателката на Европскиот парламент, Роберта Мецола ги повика Слов...

Претседателката на Европскиот парламент „згрозена“ од смртта на Навални

Претседателката на Европскиот парламент „згрозена“ од смртта на Навални

Стразбур, 16 февруари 2024 (МИА) - Претседателката на Европскиот парламент, Роберта Мецола изјави де...

Наградата Сахаров за иранските демонстранти и Махса Амини

Наградата Сахаров за иранските демонстранти и Махса Амини

Стразбур, 12 декември 2023 (МИА) - Иранката Махса Амини, која загина во притвор, и иранските демонст...

Мецола: ЕУ треба да се подготви за проширување на 30, 33 или 35 земји

Мецола: ЕУ треба да се подготви за проширување на 30, 33 или 35 земји

Брисел, 10 ноември 2023 (МИА) - Во текот на натамошниот процес на проширување, Европската унија мора...

Мецола: Хамас е терористичка група која не ги претставува оправданите стремежи на Палестинците

Мецола: Хамас е терористичка група која не ги претставува оправданите стремежи на Палестинците

Стразбур, 16 октомври 2023 (МИА) - Хамас е терористичка група која не ги претставува оправданите стр...

Мецола: Проширувањето на ЕУ е инвестиција во мирот и безбедноста

Мецола: Проширувањето на ЕУ е инвестиција во мирот и безбедноста

Гранада, 6 октомври 2023 (МИА) - Претседателката на Европскиот парламент Роберта Мецола денеска изја...

Мецола: Западен Балкан го забрза својот пат за приклучување кон ЕУ

Мецола: Западен Балкан го забрза својот пат за приклучување кон ЕУ

Струга, 16 јуни 2023 (МИА) - Годинешниот „Преспа форум“ е особено важен, бидејќи се означува петтата...

Ковачевски-Мецола: Силна поддршка од Европскиот Парламент за продолжување на европскиот пат 

Ковачевски-Мецола: Силна поддршка од Европскиот Парламент за продолжување на европскиот пат 

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) – Евроинтеграцискиот процес на земјава беше тема на разговор на денешната...

Во Киев средба Зеленски - Мецола

Во Киев средба Зеленски - Мецола

Киев, 2 април 2022 (МИА) - Претседателката на Европскиот парламент, Роберта Мецола денеска пристигна во...

Image

Остани поврзан