• недела, 14 јули 2024
Редовно сезонско чистење канали за наводнување в среда и четврток во Тиквешко

Редовно сезонско чистење канали за наводнување в среда и четврток во Тиквешко

Кавадарци, 8 јули 2024 (МИА) - Редовно сезонско чистење на каналите за наводнување ќе се реализира в...

Чистење на каналската мрежа во општина Илинден

Чистење на каналската мрежа во општина Илинден

Скопје, 8 јули 2024 (МИА) - Со цел да се продолжи со редовно чистење и...

Повторно се чисти „дивата“ депонија пред кумановската наслеба „Перо Чичо“

Повторно се чисти „дивата“ депонија пред кумановската наслеба „Перо Чичо“

Куманово, 8 јули 2024 (МИА) - Екипи на ЈП „Чистота и Зеленило“ со механизација, денеска по иницијати...

ЈП Комунална хигиена - Скопје со засилени активности за расчистување по вчерашното невреме

ЈП Комунална хигиена - Скопје со засилени активности за расчистување по вчерашното невреме

Скопје, 24 јуни 2024 (МИА) - ЈП Комунална хигиена - Скопје утрово спроведува засилени активности за...

Вработени од Охридскиот аеродром го чистеа брегот на Охридското Езеро

Вработени од Охридскиот аеродром го чистеа брегот на Охридското Езеро

Охрид, 20 јуни 2024 (МИА) - Под слоганот „Чистиме денес, за одржливо утре“, вработени во Охридскиот...

Се чистеше отпад крај Тиквешко Езеро

Се чистеше отпад крај Тиквешко Езеро

Кавадарци, 5 јуни 2024 (МИА) - Еколошка акција беше реализирана денеска во Кавадарци, се чистеше отп...

Лушпи од компири и сода-бикарбона како средство за чистење 'рѓа

Лушпи од компири и сода-бикарбона како средство за чистење 'рѓа

Лос Анџелес, 5 јyни 2024 (МИА) - Компирите содржат оксална киселина што ги претвора нерастворливите...

Совети за чистење на ѕидовите во домот

Совети за чистење на ѕидовите во домот

Лондон, 27 мај 2024 (МИА) - При темелно чистење на домот, честопати се занемарува можеби најголемата...

„Генералка викенд“ во Карпош

„Генералка викенд“ во Карпош

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Општина Карпош и оваа година се придружи на националната еко акција, „Ге...

Општина Гостивар спроведе акција за чистење на градот

Општина Гостивар спроведе акција за чистење на градот

Гостивар, 17 мај 2024 (МИА) - Општина Гостивар во соработка со невладината организација МАМ и Ц...

Пролетно чистење на спортските и детски игралишта и други површини  во Дебар

Пролетно чистење на спортските и детски игралишта и други површини  во Дебар

Дебар, 14 мај 2024 (МИА) - Општина Дебар според зацртаната динамика ја реализира  традиционална...

Во Скопје се чистат реони на православни верски објекти

Во Скопје се чистат реони на православни верски објекти

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Во пресрет на христијанскиот празник „Велигден“, кога се очекува значител...

По седум години повторно се чистат одводните канали во Гевгелија

По седум години повторно се чистат одводните канали во Гевгелија

Гевгелија, 15 април 2024 (МИА) - По седум години повторно се чистат одводните канали во Гевгелија и...

Еко активисти го чистеа дворот на гостиварската болница

Еко активисти го чистеа дворот на гостиварската болница

Гостивар, 13 април 2024 (МИА) – Волонтери од Асоцијацијата за демократс...

Пред утрешниот празник дебарските комуналци темелно го исчистија градот

Пред утрешниот празник дебарските комуналци темелно го исчистија градот

Дебар, 9 април 2024 (МИА) - Вработените во Јавното комунално претпријатие „Стандард" деновиве максим...

Image

Остани поврзан