• недела, 14 јули 2024
Презентација на документот „Мониторинг на спроведување на стратегијата за развој на пробациска служба во Северна Македонија“

Презентација на документот „Мониторинг на спроведување на стратегијата за развој на пробациска служба во Северна Македонија“

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) - Хелсиншкиот комитет за човекови права денеска ќе го презентира документо...

Претставници на Македонците демонстративно ја напуштиле презентацијата на пописните резултати во Тирана, поради несоодветно напишаната етничка припадност

Претставници на Македонците демонстративно ја напуштиле презентацијата на пописните резултати во Тирана, поради несоодветно напишаната етничка припадн...

Тирана, 28 јуни 2024 (МИА) - Претставникот на македонската амбасада во Тирана, Љуфтим Спахиу и члено...

Презентација на извештајот од проектот за зачувување на националниот идентитет на Хрватите во Р.Северна Македонија

Презентација на извештајот од проектот за зачувување на националниот идентитет на Хрватите во Р.Северна Македонија

Скопје, 17 јуни 2024 На 17. јуни во свечената сала на Правениот факултет при Универзитет „Св...

Презентација на  истражувачката студија „Извештај за изборната етика: водич за доблесни политичари 2.0“

Презентација на истражувачката студија „Извештај за изборната етика: водич за доблесни политичари 2.0“

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Форумот за разумни политики денеска ќе биде презентир...

Улусој: Во 2023 во Северна Македонија биле 200.000 турски туристи, а во Туркије околу 250.000 македонски туристи

Улусој: Во 2023 во Северна Македонија биле 200.000 турски туристи, а во Туркије околу 250.000 македонски туристи

Скопје, 2 јуни 2024 (МИА) - Во турската култура, појадокот е најзначајниот оброк во денот. Турскиот...

Презентација на резулатати од анкетата на германските инвеститори за деловната клима (во живо)

Презентација на резулатати од анкетата на германските инвеститори за деловната клима (во живо)

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) -  Во Скопје денеска се одржува конференција на која ќе бидат претста...

Народна банка: Натамошно забавување на инфлацијата, при што на среден рок ќе се врати кон историскиот просек од 2 проценти

Народна банка: Натамошно забавување на инфлацијата, при што на среден рок ќе се врати кон историскиот просек од 2 проценти

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроеконом...

Народната банка ќе ги објави пролетните макроекономски проекции

Народната банка ќе ги објави пролетните макроекономски проекции

Скопје, 12 мај 2024 (МИА) -  Раководството на Народната банка денеска на прес-конференција ќе г...

Информативна сесија и презентација за проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“

Информативна сесија и презентација за проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Во КСП Центар – Јадро денеска ќе се одржи...

Презентација на новиот проект на Градскиот стадион во Тетово

Презентација на новиот проект на Градскиот стадион во Тетово

Тетово, 12 април 2024 (МИА) - Градоначалникот на Тетово,Биљал Касами денеска ќе го презентира новиот...

Презентација на Нацрт правилник за мерките за заштита од пожари, експлозии и опасни материјали 

Презентација на Нацрт правилник за мерките за заштита од пожари, експлозии и опасни материјали 

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Во Комората на овластени архитекти и овластени инженери денеска ќе бид...

Презентација на 25. Редовен полугодишен економски извештај на Светска банка

Презентација на 25. Редовен полугодишен економски извештај на Светска банка

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Презентација на 25-то издание на Редовниот полугодишен економски извеш...

Светска банка ќе презентира извештај за Западен Балкан „Заживување на растот“

Светска банка ќе презентира извештај за Западен Балкан „Заживување на растот“

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Светска банка денеска организира презентација на 25-то издание од сери...

АмЧам ги презентираше своите стратешки позиции пред политичките партии

АмЧам ги презентираше своите стратешки позиции пред политичките партии

Скопје, 8 април 2024 (МИА) - Одборот на директори на Американската стопанска комора во Северна Макед...

Изјава на претседателот на Советот на странски инвеститори Виктор Мизо (во живо)

Изјава на претседателот на Советот на странски инвеститори Виктор Мизо (во живо)

Скопје, 28 март 2024 (МИА) -  Изјави по презентацијата „Ефектите од глобалниот минимален данок...

Image

Остани поврзан