• петок, 21 јуни 2024
Балетското студио БАХ одбележува 30 години јубилеј

Балетското студио БАХ одбележува 30 години јубилеј

Струга, 20 јуни 2024 (МИА) - Студиото за танц БАХ со годишен концерт во центарот за култура „Браќа М...

Одбележување на почетокот на работата на вториот производствен погон на фабриката Киел Македонија

Одбележување на почетокот на работата на вториот производствен погон на фабриката Киел Македонија

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Во ТИРЗ Тетово денеска ќе биде одбележан почетокот на работата на втори...

Одбележување на Денот на воздухопловниот ВИНГ

Одбележување на Денот на воздухопловниот ВИНГ

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Во касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец денеска ќе биде одбележан Дено...

Меѓународен ден на архивите

Меѓународен ден на архивите

Скопје, 9 јуни 2024 (МИА) - Меѓународниот ден на архивите се одбележува секоја година на 9 јуни, а о...

Одбележување на Светскиот ден на животната средина со „зелени“ активности во Свети Николе и Тетово

Одбележување на Светскиот ден на животната средина со „зелени“ активности во Свети Николе и Тетово

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) - Со отворање на инсталацијата на ветерниот парк „Богословец“ во Свети Ник...

Бајден планира да отпатува во Франција на одбележувањето на Денот Д

Бајден планира да отпатува во Франција на одбележувањето на Денот Д

Вашингтон, 30 мај 2024 (МИА) - Американскиот претседател Џо Бајден планира да отпатува во Франција н...

Ден на младоста: Титовите пионери и годинава во Куќата на цвеќето кај Тито

Ден на младоста: Титовите пионери и годинава во Куќата на цвеќето кај Тито

Белград, 25 мај 2025 (МИА) - Денот на младоста - 25 мај, кој се славеше во поранешна СФР Југославија...

Дефиле на противпожарни возила и тактичко-показна вежба за Денот на пожарникарите во Берово

Дефиле на противпожарни возила и тактичко-показна вежба за Денот на пожарникарите во Берово

Берово, 20 мај 2024 (МИА) - Со тактичко-показна вежба, симулација на пожар, Територијалната противпо...

Неготино го одбележа Денот на пожарникарите 

Неготино го одбележа Денот на пожарникарите 

Неготино, 20 мај 2024 (МИА) - Неготино го одбележа Денот на пожарникари...

Во Кавадарци со парада со противпожарни возила одбележан Денот на пожарникарите 

Во Кавадарци со парада со противпожарни возила одбележан Денот на пожарникарите 

Кавадарци, 20 мај 2024 (МИА) - Вкупно 14 моторни возила специјализирани...

Светски ден на пчелата: Да се намали употребата на пестициди и да се засадуваат што повеќе медоносни растенија

Светски ден на пчелата: Да се намали употребата на пестициди и да се засадуваат што повеќе медоносни растенија

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Да се намали употребата на пестициди во зем...

Одбележување на Денот на македонските пожарникари (во живо)

Одбележување на Денот на македонските пожарникари (во живо)

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Одбележување на Денот на македонските пожарникари - 20 Мај, во организац...

Одбележување на Денот на Логистичка база

Одбележување на Денот на Логистичка база

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Со воена свеченост во касарната „Илинден“ во Скопје денеска ќе се одбеле...

Светски ден на пчелата

Светски ден на пчелата

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Под покровителство на Амбасадата на Републи...

Одбележување на Денот на македонските пожарникари - 20 Мај

Одбележување на Денот на македонските пожарникари - 20 Мај

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Во Противпожарната бригада на Град Скопје д...

Image

Остани поврзан