• петок, 21 јуни 2024
Запишување во средните училишта за учебната 2024/2025 година

Запишување во средните училишта за учебната 2024/2025 година

Скопје, 20 јуни 2024 (МИА) - Од денеска до вторник (25 јуни до 15 часот) ќе се спроведува првото еле...

Сиљановска Давкова: На половина пат сме до успешна трансформација на високото образование, потребен е дијалог меѓу науката, политиката и општеството

Сиљановска Давкова: На половина пат сме до успешна трансформација на високото образование, потребен е дијалог меѓу науката, политиката и општеството

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) - За да го спречиме одливот на мозоци, како...

УНЕСКО: Неинвестирањето во образованието годишно го чини светот илјадници милијарди долари

УНЕСКО: Неинвестирањето во образованието годишно го чини светот илјадници милијарди долари

Париз, 17 јуни 2024 (МИА) - Недостигот од инвестиции во образованието годишно го чини светот илјадни...

Околу 260 илјади жени со здравствено осигурување без матичен гинеколог, околу 134 илјади го немаат ниту едното, ниту другото

Околу 260 илјади жени со здравствено осигурување без матичен гинеколог, околу 134 илјади го немаат ниту едното, ниту другото

Скопје, 16 јуни 2024 (МИА) - Превентивните гинеколошки прегледи се клуч...

Јаневска: Неопходни се реформи во образованието во кои ќе бидат вклучени сите и владата, министерството, родителите, наставниците

Јаневска: Неопходни се реформи во образованието во кои ќе бидат вклучени сите и владата, министерството, родителите, наставниците

Скопје, 13 јуни 2024  „Кога се прават сериозни реформи се разбира дека за одредени нешт...

Панел за италијанско-македонската соработка во образованието

Панел за италијанско-македонската соработка во образованието

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Панел за италијанско-македонските дипломат...

Професорот Поленаковиќ: Образованието да форсира креативно размислување за развој на претприемачкиот дух кај младите 

Професорот Поленаковиќ: Образованието да форсира креативно размислување за развој на претприемачкиот дух кај младите 

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Сметам дека образовниот систем треба многу повеќе да го форсира креатив...

Модули за мировно образование достапни за користење во наставата 

Модули за мировно образование достапни за користење во наставата 

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Модули за мировно образование во средното...

Промоција на публикацијата ,,Модули за мировно образование во средното образование”

Промоција на публикацијата ,,Модули за мировно образование во средното образование”

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Првата детска амбасада во светот Меѓаши денеска ќе ја промовира публика...

Детектор: Две третини од граѓаните сметаат дека имаме неквалитетно образование

Детектор: Две третини од граѓаните сметаат дека имаме неквалитетно образование

Скопје, 9 јуни 2024 (МИА) - Над две третини од граѓаните сметаат дека земјава има неквалитетно образ...

Отсуство на учебници и наставен кадар за учење немнозински јазици проблем за немнозински заедници во државата 

Отсуство на учебници и наставен кадар за учење немнозински јазици проблем за немнозински заедници во државата 

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) - Отсуство на дидактички материјал за образов...

Министерот за образование и наука Шаќири во Струга кај учениците што полагаат државна матура

Министерот за образование и наука Шаќири во Струга кај учениците што полагаат државна матура

Струга, 1 јуни 2024 (МИА) – Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска беше во посета на...

МАНУ и Одборот за акредитација на високото образование ќе работат на подигнување на квалитетот на високото образование

МАНУ и Одборот за акредитација на високото образование ќе работат на подигнување на квалитетот на високото образование

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Македонската академија на науки и уметностите, академик...

Во гимназијата во Дебар 139, во Центар Жупа 15 матуранти

Во гимназијата во Дебар 139, во Центар Жупа 15 матуранти

Дебар, 14 мај 2024 (МИА) - Во гимназиите во Дебар и Центар Жупа средното образование во учебната 202...

Гала настан „Visegrad Entrepreneurial Stars“

Гала настан „Visegrad Entrepreneurial Stars“

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Напредокот и резултатите од проектот „Viseg...

Image

Остани поврзан