• петок, 21 јуни 2024
Конференција „Мерки за енергетска ефикасност како одговор на енергетската криза и зголемена конкурентност“

Конференција „Мерки за енергетска ефикасност како одговор на енергетската криза и зголемена конкурентност“

Скопје, 20 јуни 2024 (МИА) - Во Скопје денеска се одржа конференција насловена  „Мерки за енерг...

Конференција на Центарот за климатски промени

Конференција на Центарот за климатски промени

Скопје, 20 јуни 2024 (МИА) – Центарот за климатски промени (ЦКП) организира конференција на тема „Ме...

Конференција за отворање на првата Регионална берза за поддршка на малите и средните претпријатија

Конференција за отворање на првата Регионална берза за поддршка на малите и средните претпријатија

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Во организација на СЕБ Глобал Платформ Скопје денеска во Скопје ќе се о...

Во Штип конференција за децентрализација на општините

Во Штип конференција за децентрализација на општините

Штип, 18 јуни 2024 (МИА) - Фондацијата за развој на локалната заедница...

Дигиталното управување и одговорната употреба на ВИ во фокусот на Регионалната конференција за интернет-слобода на БИРН

Дигиталното управување и одговорната употреба на ВИ во фокусот на Регионалната конференција за интернет-слобода на БИРН

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) - Дигиталното управување, приватноста и заштитата на податоците, онлајн д...

Во Атина почнува Меѓународната конференција за мир и одржлив развој на „Институтот Алексис Ципрас“ и „Фондацијата Заев“

Во Атина почнува Меѓународната конференција за мир и одржлив развој на „Институтот Алексис Ципрас“ и „Фондацијата Заев“

Атина, 17 јуни 2024 (МИА) - По повод шест годишнината од потпишувањето на Договорот од Преспа, поран...

Декларација: Територијалниот интегритет на Украина мора да биде основа на мирот

Декларација: Територијалниот интегритет на Украина мора да биде основа на мирот

Берн, 16 јуни 2024 (МИА) – Претставници на повеќе од 80 земји кои присуствуваа на мировната конферен...

Нацрт-комуникето од конференцијата во Швајцарија повикува на почитување на територијалниот интегритет на Украина

Нацрт-комуникето од конференцијата во Швајцарија повикува на почитување на територијалниот интегритет на Украина

Бургенштак, 16 јуни 2024 (МИА) - Во нацрт-комуникето од мировната конференција во Украина викендов в...

Во Швајцарија се одржува дводневна мировна конференција за Украина

Во Швајцарија се одржува дводневна мировна конференција за Украина

Берн, 15 јуни 2024 (МИА) – Во Швајцарија денеска почнува дводневна мировна конференција за Украина н...

Зеленски пристигна во Швајцарија на мировниот самит за Украина

Зеленски пристигна во Швајцарија на мировниот самит за Украина

Женева, 14 јуни 2024 (МИА) - Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска соопшти дека пристиг...

Швајцарија пријави кибер напади пред почетокот на самитот за Украина

Швајцарија пријави кибер напади пред почетокот на самитот за Украина

Берн, 13 јуни 2024 (МИА) - Швајцарскиот Национален центар за кибер безбедност (НЦСЦ) пријави напади...

Конференција на тема „Паметно учење за зголемена продуктивност: Патот на Lean Six Sigma“

Конференција на тема „Паметно учење за зголемена продуктивност: Патот на Lean Six Sigma“

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Во рамки на активноста на УСАИД Партнерства за економски раст, во сораб...

Заменик-министерот Хусејин на сесија на Меѓународната конференција на трудот во Женева

Заменик-министерот Хусејин на сесија на Меѓународната конференција на трудот во Женева

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Заменик-министерот за труд и социјална пол...

Одржан 82. состанок на управниот одбор на Меѓународниот центар за развој на миграциска политика (ICMPD) во Атина

Одржан 82. состанок на управниот одбор на Меѓународниот центар за развој на миграциска политика (ICMPD) во Атина

Скопје, 11 јуни 2024 Во периодот о...

Конференција за обновата на Украина: Шолц повикува на дополнително зајакнување на украинската воздушна одбрана

Конференција за обновата на Украина: Шолц повикува на дополнително зајакнување на украинската воздушна одбрана

Берлин, 11 јуни 2024 (МИА) - На меѓународната конференција за обнова на Украина, германскиот канцела...

Image

Остани поврзан