• петок, 21 јуни 2024
АД ЕСМ набави опрема за оптимизација на производството во РЕК Битола

АД ЕСМ набави опрема за оптимизација на производството во РЕК Битола

Скопје, 25 март 2024 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска заедно со министерот за...

ЕСМ: Направивме набавка на струја со поволни цени, РЕК Битола работеше со еден блок

ЕСМ: Направивме набавка на струја со поволни цени, РЕК Битола работеше со еден блок

Скопје, 11 март 2024 (МИА) - Во текот на изминатиот период, како резултат на направените анализи на...

Мицкоски: Очекувам победа на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ со повеќе од 61 пратеник

Мицкоски: Очекувам победа на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ со повеќе од 61 пратеник

Скопје, 14 февруари 2024 (МИА) – Очекувам историска победа на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ с...

АД ЕСМ им оддаде почит на загинатите градители на ХЕС „Маврово“

АД ЕСМ им оддаде почит на загинатите градители на ХЕС „Маврово“

Скопје, 9 февруари 2024   Денес се одбележаа 68 години од мавровската снежна тр...

Во АД ЕСМ намален бројот на вработени, има потреба од вработени во производствениот процес и останат помошен персонал

Во АД ЕСМ намален бројот на вработени, има потреба од вработени во производствениот процес и останат помошен персонал

Скопје, 19 декември 2023 (МИА) - Во АД ЕСМ од почетокот на 2020 година до крај на 2023 година бројот...

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на АД ЕСМ

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на АД ЕСМ

Скопје, 3 декември 2023 ЕСМ наместо политички одговори да си го погледне својот договор кад...

АД ЕСМ: Јавната набавка за ангажирање на помошна механизација е рамковна спогодба, ќе се користи кога ќе биде неопходно

АД ЕСМ: Јавната набавка за ангажирање на помошна механизација е рамковна спогодба, ќе се користи кога ќе биде неопходно

Скопје, 3 декември 2023 АД ЕСМ ги осудува инсинуациите што денес во јавноста ги пласира пот...

АД ЕСМ додели стипендии на единаесет студенти од Техничкиот факултет - Битола

АД ЕСМ додели стипендии на единаесет студенти од Техничкиот факултет - Битола

Скопје, 6 ноември 2023 (МИА) - АД ЕСМ додели стипендии на 11 студенти од Техничкиот факултет – Битол...

АД ЕСМ дел од Energy Week 2023 Western Balkans

АД ЕСМ дел од Energy Week 2023 Western Balkans

Скопје, 19 октомври 2023 Директорот на развој и инвестиции во АД ЕСМ, м-р. Виктор Андонов вч...

АД ЕСМ дел од Just Transition Forum 2023

АД ЕСМ дел од Just Transition Forum 2023

Скопје, 5 октомври 2023 Директорката на сектор за правни и општи работи и член на Управниот...

На Денот на рударите потпишана Спогодба за повисоки плати во АД ЕСМ

На Денот на рударите потпишана Спогодба за повисоки плати во АД ЕСМ

Скопје, 23 август 2023 (МИА) - На одбележувањето на Денот на рударите во РЕК Битола, генералниот дир...

Потпишан договорот за инвестициски грант од 1,5 милиони евра за ФЕ Осломеј 1 помеѓу АС ЕСМ и ЕБОР

Потпишан договорот за инвестициски грант од 1,5 милиони евра за ФЕ Осломеј 1 помеѓу АС ЕСМ и ЕБОР

Скопје, 30 јуни 2023 (МИА) - АД Електрани на Северна Македнонија денес потпиша договор за инвестицис...

Стефанов за МИА:  АД ЕСМ реализира проекти кои ќе донесат инсталирана моќност од 1.760 мегавати

Стефанов за МИА: АД ЕСМ реализира проекти кои ќе донесат инсталирана моќност од 1.760 мегавати

Скопје, 27 мај 2023 (МИА) - Ќе продолжиме да работиме со исто темпо, максимално посветени на зголеме...

Во изминатото деноноќие произведени се 10.442 MWh електрична енергија

Во изминатото деноноќие произведени се 10.442 MWh електрична енергија

Скопје, 24 април 2023 (МИА) - АД ЕСМ на 23.04.2023 година произвело 10.442 мегават часови електрич...

Реакција на АД ЕСМ на обвинувања од ВМРО-ДПМНЕ

Реакција на АД ЕСМ на обвинувања од ВМРО-ДПМНЕ

Скопје, 22 април 2023  АД ЕСМ во текот на грејната сезона 2022/2023 ги стави во функциј...

Image

Остани поврзан